kilu Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Kupiłem SHL!!! A właściwie to dwie ramy, z których poskładam jedną, wsadzę silnik i bedę śmigał!! Dałęm za dwie ramy i kupę czesci 30zl!! Kurde panowie - dajcie mi jakąś stronkę z instrukcją obsługi do niej. Mam od SHL m06, a to jest m11. I jakby ktoś miał silnik S32u to też jakby chcial sie pozbyc to prosze na PW :) Dzieki z goryu - ide skladac :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 heh kilu nie masz jeszcze motoru ale to juz dobry krok :) Zbieraj czesci skladaj i smigaj bo sezon w pelni :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Jeśli chodzi o SHL to ja polecam stronke fenixa http://republika.pl/shl_gazela/ sam mam troche gratów od SHL ale jakoś nie moge się zebrać do prac renowacyjnych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szymus Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2004 Co tu duzo pisać zycze powodzenia i czieszę sie ze powieksza sie grono posiadzaczy SHLm11. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Kurcze powiedzcie mi taka sprawe - zrobie ten moto na glanc, ale nie bede mial papierow - jest szansa na jego zarejestrowanie?? Bo kurde z tego co wiem to szanse sa nikle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Mozesz zarejestrowac jako zabytek.Jak zarejestrujesz i bedziesz chcial ja sprzedac to musisz miec zgode konserwatora zabytków.Koszt takiej rejestracji to okolo 1,200 zł.Ja bym wolał poprostu kupic papiery na motobazarze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 No dobra kupie -ale co dalej? Na MWB - na nim bede - robia na miejscu papiery czy po prostu kupuje i sam musze przebic? Chcialem tylko napisac ze moto jest 100% legal - znam jego poprzedniego wlasciciela i to drugiego - taki dziadek co SHL jezdzil do roboty bo pracowal tam - stala chyba 15 lat i ja rozsprzedawal. Papiery zaginely. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Jesli znasz wlasciciela i on zyje to na pewno da sie odzyskac papiery.Dziadek musi isc do urzedu.Jak kupujesz papiery to kupujesz sam dowod czasami sie zdaza i tablica rejestracyjna.Reszte chyba sam sie domyslisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Powiedzcie mi drodzy koledzy - mam na oku silnik od MZ ETZ 150 - z papierami, na chodzie. Czy jest to dobry pomysl, zeby wsadzic go do ramy od SHL M11? Bo i tak jak na to patrze to papierow nie mam od niczego - jak kupie silnik chociaz od silnika bede mial. Wsadze go i przynajmniej bede mial na czym jezdzic. Prosze o opinie na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herflik Opublikowano 25 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2004 czeeeeeee moim skromnym zdaniem to :1. silnik od Mz 150 jest troche za maly w porownaniu do ramy SHL (chodzi mi o wymiary zewnetrzne a nie moc czy pojemnosc ) i bedzie to dosc dziwnie wygladac .........2. charakter tego silnika nei pasuje do charakteru reszty motocykla 3. wiaze sie to z kilkoma przerobkami mocowan silnika (silnik etz jest mocowany w 3 punktach jak sie nie myle tzn mocowanie gorne i dwa tylne natomiast SHL ma mocowanie z przodu kadluba silnika i dwa tylne , zatem trzeba sie bedzie pobawic z tym )4. sam silnik to jeszcze nie wszystko ...trzeba go zalozyc z ukladem wydechowym od etz i filtrem powietrza z tego wlasnie silnika , poniewaz te elementy w silniku dwusuwowym maja znaczny wplyw na moc5. nie wierze ze tak trudno znalezc orginalny silnik (na motobazarze we wrocku widzialem co najmniej kilka ), trzeba tylko pojezdzic po okolicznych wsiach i popytac to tyle z mojej strony ....... oczywiscie jezeli masz zapal i mozliwosci do przerobki to zycze powodzenia w laubzegowaniu i szybkiego powrotu do smigalnosci :mrgreen: ps . sam papier na silnik nic Ci nie da .... lepiej kupic orginalny silnik i........(stroże prawa zamknąć oczy :mrgreen: ) ....przebic numery ... :D pozdrawiam herflik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2004 Powiedzcie mi drodzy koledzy - mam na oku silnik od MZ ETZ 150 - z papierami, na chodzie. Czy jest to dobry pomysl, zeby wsadzic go do ramy od SHL M11? Bo i tak jak na to patrze to papierow nie mam od niczego - jak kupie silnik chociaz od silnika bede mial. Wsadze go i przynajmniej bede mial na czym jezdzic. Prosze o opinie na ten temat. TY LABUZEGOWCU!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2004 Sorki - nie było pytania - Redas - masz racje - bylem wtedy pijany - sorki panowie - robie oreyginalna SHL M11 - jeszcze raz sorki :D :D :) :) :D ;) :D :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kilu Opublikowano 10 Maja 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 Kupiłem silnik - nareszcie - silnik jest niestety bez prądnicy - iskrownika. Jeżeli ktoś by go posiadał bym był wdzięcczny za podrzucenie mi go:D Moge za niego zapłacić jakąś symboliczną kwotę. Jakieś uwagi co do tego silnika (jakies moze "kruczki") proszę o nich pisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buba6 Opublikowano 10 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2004 mam taki sam silnik w Osie, fajna, prosta i bezproblemowa jednostka. Wszędzie wszystko kupisz do niego. Miłej zabawy. Cytuj Nowoczesne telewizory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Redas Opublikowano 11 Maja 2004 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2004 Kupiłem silnik - nareszcie - silnik jest niestety bez prądnicy - iskrownika. Jeżeli ktoś by go posiadał bym był wdzięcczny za podrzucenie mi go:D Moge za niego zapłacić jakąś symboliczną kwotę. Jakieś uwagi co do tego silnika (jakies moze "kruczki") proszę o nich pisać. Jezeli chcesz robic weterany za "symboliczną kwote" to daj sobie lepiej z nimi spokoj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi