rafalt1616 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Tak sobie myślałem i wpadłem na pewien pomysł. Mianowicie mam Suzuki TS 50 XK z 96 roku. Jest to motor chłodzony powietrzem o 5-cio biegowej skrzyni. Są to te same silniki na bazie RG80. Mam w nim gaźnik delorto 19 lub 21. Motorek też nie wkręca się na pełne obroty. Czy jest możliwe założenie chłodnicy a co za tym idzie innego cylindra kiedy motor od początku był chłodzony powietrzem? Proszę o odpowiedź i jakieś wskazówki bądź konsekwencje jakie mogą być z tym związane. -> Chodzi mi o części od RG80. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilp7 Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 (edytowane) To znalazles sobie misje. Da rade napewno jakos to przerobic, ale to sa koszty i to spore. Musisz podlaczyc tez pompe wody i dopasowac jakis cylinder.. co proste nie bedzie :) Edytowane 19 Czerwca 2010 przez kamilp7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 Pomyśl sobie, że silnik jest konstrukcyjnie zablokowany do 6000 RPM i 80 km/h. Musiałbyś zmienić cylinder na tuningowy lub pobawić się w zmianę czasów otwarcia okien. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IZO Opublikowano 19 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2010 a po co? miałem teese z tym właśnie silnikiem i dawał rade, wpychanie cyla z rg to gówniany pomysł. Albo ogarnij obecny silnik albo swap na cały silnik z rg bo pasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stiff_Master Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 wsadzanie silnika od rg to beznadziejny pomysł, lepiej kup większy cylinder razem z tłokiem, gaźnik wyreguluj i na to samo wyjdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamsel Opublikowano 24 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 Za dużo rzeźbienia... CHyba że lubisz takie coś, ale pompe wody bedzie cięzko stworzyć. Cytuj motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi