Skocz do zawartości

Kombinezon dla wysokiego motocyklisty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Mam mały duży problem, tj 194cm wzrostu.

obecnie latam w Modece tekstylnej, udało mi się kupić wersje przedłużane chyba LXL.

No ale czas na "skórę i slajdery". Nigdzie nie ma wersji przedłużanych. Znalazłem jedynie Dainese spodnie rozmiar 110 ale bez slajderów.

Niestety 56 jest za krótkie a 58 za szerokie...

Może ktoś przerabiał ten temat lub ma znajomego ponad 190 i wie w czym jeździ ?

Pozdrawiam

Z redline się wstrzymam, nie mam jeszcze opinii o jakości a cena jest zaporowa więc to będzie ostateczność.

Co do szycia na miarę, poszukam jednak coś markowego.

Udało mi się ustalić, że Arlen Ness i Berik robią rozmiarówkę także dla wysokich i szczupłych motocyklistów (1XX) a jedynie polski dystrybutor (Powerbike chyba) daje d.... i sprowadza jedynie cztery najpopularniejsze rozmiary :lapad:

Dzięki panom wyłącznym importerom czeka mnie wycieczka z krainy rometów i mz-etek do Niemiec gdzie można przymierzyć pełną rozmiarówkę.

Z redline się wstrzymam, nie mam jeszcze opinii o jakości a cena jest zaporowa więc to będzie ostateczność.
No więc ja w kombinezonach red-line'a przejeździłem 2 sezony na torze, gdzie jak się możesz domyślić zostały dokładnie przetestowane. Kombinezony z roku 2008 faktycznie pozostawiały nieco do życzenia, były ciężkie i zbyt szybko się przecierały po glebach. Z kolei kombinezony które dostaliśmy w 2009 roku to już zupełnie inna bajka - dużo lżejsze i zdecydowanie bardziej wytrzymałe. Zaliczyłem w nich dwie gleby, do kompletu low side i high side i kombi poza zwykłymi przycierkami było całe. Oczywiście mówię o kombinezonach stricte racingowych, jednak chłopaki z RL wszystkie przetestowane na torze rozwiązania szybko wprowadzają do wersji ulicznych, ale najlepiej jak dokładnych informacji udzielą Ci oni sami.

Żeby mnie nie posądzono o stronniczość to jeśli chodzi o kombi szyte na miarę to z tego co się orientuję to w miarę normalnych pieniądzach jeszcze PSI szyje, ale to musiałbyś się u Grandysa dowiedzieć szczegółów.

PSI - cena z kosmosu - rownie dobrze mozna by sieglac po najwyzsza polke jakosiowa o jakosci nawet nie bede wspominal, bo przy wyzej wymienionej to syf.

Schwabenleder

Louis ma w swojej ofercie sporo "niewymiarowych" rozmierow

:crossy:

Kolego widzę że jesteś z Warszawy. Podskocz sobie do łomianek do RETBIKE-a.

Mają naprawdę niektóre fajne ubrania. Jakość niczego sobie. A jest możliwość że jeśli coś sobie upatrzysz to ci uszyją na wymiar, nie wiem czy są to dodadkowe koszty, ale nawet jeśli to nie zdzierają. Oddawałem im kurtkę do naprawy i naprawdę wymienili mi całe elementy w bardzo dobrej cenie (wg. mnie :bigrazz: )

Ale z tego co zdążyłem zauważyć to wychodzą na przeciw klientowi, a cenę można delikatnie negocjować :cool:

Tak więc daleko nie masz a nie zaszkodzi się dowiedzieć...

NIKT NIE BEDZIE MI MÓWIŁ JAK MAM ŻYC - BO NIKT ZA MNIE NIE UMRZE

Co do szycia na miarę, poszukam jednak coś markowego.

Kupisz Modekę w Honda Plaza, coś rozedrzesz i jeżeli w HP oddasz do naprawy to oni z kolei oddaja do Madis Sport. Używają te same materiały, nici, suwaki, protektory. Byłem, macałem, mierzyłem. :lalag:

Edytowane przez Hun996

• 4 tygodnie później...

oddasz do naprawy to oni z kolei oddaja do Madis Sport. Używają te same materiały, nici,

Kombinezon finalnie kupiłem w fc-moto.de, dwa dni i kurier przywiózł rozmiar 110 Arlen Ness-a

ale niestety...

Dwa-trzy tygodnie i ten chiński badziew zaczął się pruć... więc dzięki za namiar, podjadę do Madisa aby poprawili te chińskie szwy... Oddałbym na gwarancji, ale pozbawić się kombi na miesiąc w środku miesiąca to katastrofa...

Ot tak się chciałem wyżalić....

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...

To i ja się podłączę.

Panowie i Panie, proszę o radę w wyborze kombi.

http://moto.allegro.pl/item1160544019_alpi..._56_xl_2xl.html

http://moto.allegro.pl/item1170728702_alpi...nezon_r_56.html

ten bliżej

http://www.4sr.pl/katalog/moto-kombinezy/r...blue-08-25.html

Znalazłem, te oto cuda. Co myślicie o nich. Głównie zastanawiam się nad octane i 4sr. Bo oba moge przymierzyć w Krakowie( jak właściciel octane się zgodzi). Czy ktoś ma miał styczność z tymi kombi, bo nie ukrywam, że 500zł robi mi różnicę