kiki Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Sprawa jest następująca- miałem kolizje (nie z mojej winy) - link4 wycenił mi motka na 8500zł przed wypadkiem. Czy ktoś pracuje w TU- chciałbym poprosić o wstępną wycene mojej VFR z roku 98 (w stanie bezwypadkowym). Chodzi mi tylko o sprawdzenie wartości rynkowej w programie którym się posługują ubezpieczyciele. Czy ktoś ma takową mozliwośc??? Byłbym bardzo wdzięczny za pomoc:) Pozdr Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 (edytowane) a to bez znaczenia-odwołaj sie i podaj kilka takich ofert sprzedaży z Allegro. Przeca ustalają cenę rynkową-więc im podaj. Ale nie obędzie się bez ustalenia wartości przez biegłego sądowego (dam ci namiar jak chcesz na PW) sam walczę z linkiem4 i już mam wiedzę jak należy postępować z nimi. Zgrubna analiza wskazuje na około 10000pln. Wartośc podnoszą dodatki-wydech, crashe, itp Edytowane 6 Czerwca 2010 przez kivi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dr.puniszman Opublikowano 6 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2010 Walcz i się odwołuj , alianz za auto na początku dał mi 2,5 tys (astra cały prawy bok) po odwolaniu dostałem 3050zł , auto naprawiłem u "zdzicha" za 900zł i jakos wygląda:) wydaje mi sie ze oni specjalnie dają niższą cene na początek... Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 7 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 no odwołac sie zawsze mogę ale chce miec pewnośc że w tych ich programach moto figuruje na drozsze niz jest podane przez linka4 :). Wstepnie wycenili mi za pekniętą czasze, lewe lusterko i porysowany lewy bok na 4,5kzł wiec nie jest źle. Ale z drugiej strony jesli świadiomie zanizyli mi wartośc moto to w sumie mógłbym jeszcze pare złotych od nich wyciagnać- ale chcąc to zrobić chciałbymm, jak pisałem zorientowąc się w stawkach. Wstepna wycena moto była na ok 9,500 ale odjeli cos za przebieg, za indywidualny import, za to ze którys z kolei właściciel itp itd :) i sie zrobiło 8500 ... Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Browarny Opublikowano 7 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2010 Mogę sprawdzić w wolnej chwili. Podaj: rok produkcji, datę I rej. w kraju, datę I rej.za granicą, ilość właścicieli, przebieg, dokładne określenie modelu, wyposażenie. Puść to na maila podanego w PW Cytuj SPOKOJNIE, POZWÓLMY DZIAŁAĆ NATURZE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 12 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 Chciałbym tu na forum po raz kolejny podziękować Browarnemu za pomoc. Może czas aby admini (za zgodą Browarnego oczywiście) zrobili mu podpis ekspert- ubezpieczenia :). Mam nadzieję że będe mógł się kiedyś odwdzięczyć :) Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bibor80 Opublikowano 12 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2010 W tej Polsce to tylko patrza by czlowieka wykrecic na kase. W IRL w zeszlym miesiacu koles postawil moto na parkingu i babka cofajac przewrocila go. Podjechal do salonu Ducati zrobil wycene, wyslal do ubezpieczalni babki i cala kase oddali. Wszystko trwalo miesiac. Fakt faktem, ze dzwonil tam 2 razy w tyg i straszenie prawnikami musialo byc, ale sprawa pozytywnie zalatwiona. Oby kiedys w Polsce tez tak bylo. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi