tomcie Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 (edytowane) Witam. Mam problem z odpalaniem. :banghead: Podczas próby odpalenia było słychać tyrkotanie (nie pojedyncze cyknięcie - chyba w przekaźniku) a rozrusznik nie chciał zakręcić. Założyłem nowy akumulator i rozrusznik ledwo kręcił a kontrolki aż przygasały. Jaka może być przyczyna? Pzdr. Edytowane 25 Maja 2010 przez tomcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 26 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Witam. Mam problem z odpalaniem. :banghead: Podczas próby odpalenia było słychać tyrkotanie (nie pojedyncze cyknięcie - chyba w przekaźniku) a rozrusznik nie chciał zakręcić. Założyłem nowy akumulator i rozrusznik ledwo kręcił a kontrolki aż przygasały. Jaka może być przyczyna? Pzdr. W pierwszej kolejności sprzęgło kierunkowe na rozruszniku. Takie przygasanie kontrolek najczęściej świadczy o mechanicznym zablokowaniu silnika, prawdopodobnie padło sprzęgło rolkowe współpracujące z rozrusznikiem, w którym zużyte rolki mogą się blokować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcie Opublikowano 26 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2010 Jak się dostać do tego sprzęgła? Czy jest duży problem z jego wymianą? Z góry dziękuję za pomoc. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomcie Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 (edytowane) No trudno . Pojadę do mechanika. :icon_evil: Edytowane 28 Maja 2010 przez tomcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 W wiekszosci moto wymaga demontazu rozrusznika, widocznie nie wielu mialo doczynienia z tym moto :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi