bart3q Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 kumpel przesiadł się niedawno z cb450s na właśnie xj 900... I stwierdził że do latania po mieście to ona ie nie nadaje. Duże szersza (ma jakąś akcesoryjną owiewkę) i spoooro cięższa. Na trasy lepsza, fakt, ale dla Ciebie jak przesiądziesz się z simsona to i xj 600 (oczywiście ta starsza) będzie kosmiczną różnicą w stabilności i wadze. Do xj 900 bym się na Twoim miejscu nie przymierzał... Ewentualnie jeśli już się uparłeś na wał kardana to jest jeszcze xj 750, ale to też bym się zastanowił... Byłem w takiej samej sytuacji jak Ty, jeździłem i oglądałem sprzęty i (ja akurat z wsko - jaw się przesiadałem) różnica była kosmiczna w porównaniu do poprzednich moto którymi jeździłem. Ale taką xj 600 zadbaną (do 4 klocków już naprawdę śliczną można kupić) bardzo przyjemnie się jeździ i ładnie wygląda:) Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 20 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2010 A jak z częściami do XJ 600 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 21 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2010 Popatrz na allegro i sam oceń;) Mi się wydaje że powinno ich by sporo, w końcu to popularny motocykl. Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 22 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 (edytowane) Jest duzo ale do dywersji... Natomiast do tej niezbyt, ciezo np. o oryginalne tlumiki czy tarcze hamulcowe... Na placu boju pozostaje rowniez VX, bo do niego z czesciami mniej klopotu, a poza tym to 2 cylindry a nie 4, tak samo z gaznikami, no i wal kardana czyli mniej wydatkow i latwiejsza eksploatacja... Edytowane 22 Czerwca 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Margrabia Opublikowano 22 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2010 Przymierz się jeszcze do Hondy NTV650. Kardan, nezniszczalny silnik - znajomy ma bodajże 18-letnią, i czynności obsługowe sprowadzają się do dolewania wachy. Z tym, ze przy Twoim wzroscie mogą Ci się kolana nie mieścić w przeznaczone na nie miejsce ;) , ale tego bez przymierzenia się nie zgadniesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 24 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2010 (edytowane) W VX'ie nogi nie mieszcza mi sie w wyzlobieniach w baku, reszta miodzio... Tyle ze to chyba nie ten starz cenowy, w okolicy sa 2 do sprzedania, jeden za 5500zl, za drugiego gosc chce 7000zl, wiec chyba odpada... Narazie pozostaje stara XJ... A Honda Varadero 125 rzeczywiscie "nie jedzie" ? Edytowane 24 Czerwca 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bart3q Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Wybierasz pomiędzy xj 600 a Varadero 125? Niezły masz rozrzut Cytuj http://www.apanonar.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 25 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 (edytowane) Nie no, chodzi o to, że kolega ma do sprzedania za chyba 4.5k, ale bez tablic narazie... Skoro SR 250 była za słaba już na kursie, to Varadero 125 nie powinno jechać wcale przy takiej masie i 15KM... Tak więc zostaje XJ 600... A części do starej XJ wbrew pozorom jest dużo ( pasują od innych modeli Yamahy )... ^^ Edytowane 25 Czerwca 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajaos Opublikowano 25 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2010 Kolega ma Honde CB 500 i ma cos koło 195 cm. Na tym moto wygląda całkiem spoko nie to co na gs 500 :). Jednak CB 500 jest troszke wieksza i nawet... Tylko nie wiem czy za 5k coś trafisz. Cytuj Mają tam piwo tak zimne jak serca waszych dziewczyn..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 27 Czerwca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 (edytowane) Myślałem nad TDM 850. W mojej okolicy jest tego dość dużo w przedziale 5000-6000zł. To by najwyżej troszkę poczekał... Ale boje się tej mocy i masy, więc odpada też... Edytowane 27 Czerwca 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 a może zaprzyjaźnisz się z wyszukiwarką..? czy będziesz pytał o każdy jeden model dostępny na allegro? co do tdm to już nawet były pytania czy nadaje się na pierwszy; wystarczy poczytać jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 27 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2010 Myślałem nad TDM 850. W mojej okolicy jest tego dość dużo w przedziale 5000-6000zł. To by najwyżej troszkę poczekał... Ale boje się tej mocy i masy, więc odpada też... No i dobrze, że się boisz. Swoją drogą TDM za 5 tys musi być w "świetnym" stanie. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 6 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2010 Moze jakis posiadacz wypowiedzial by sie na temat "przestrzeni zyciowej" na Kawie GPZ 500 S ? Bo akurat takich informacji nie znalazlem, owszem slyszalem ze mieszcza sie na niej 2-metrowcy, choc motocykl sie wydaje bardzo maly. Przymiarki raczej nie da rady zrobic gdyz niewiele jest w tej okolicy takich do sprzedania, chyba ze ktos bylby laskaw udostepnic taki motocykl na podkarpaciu, okolice Brzozowa, Sanoka, Krosna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 7 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2010 W sumie to raczej za male moto, ale nie zaszkodzilo by sie przymierzyc... A nie wie ktos ile pali ta Honda SLR 650 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 8 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2010 Zrobilem tak: wlozylem pieniadze na lokate, a w przyszlym sezonie bede szukal XJ 600 DIVERSION... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi