Piotrek992 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam ! Zdałem prawo jazdy na A, a stary Simsonek mi się już dawno znudził. Chciałbym się przesiąść na coś większego, a jednocześnie dość taniego w utrzymaniu. Potrzebuje dużego motocykla z uwagi na mój wzrost ( 195cm, wagi zaledwie 76kg ). Zastanawiam się nad tymi 3-ma motorami (co w temacie). Do dyspozycji mam ok. 5000zł. Suzuki GS 500 wydaje mi się trochę za mały ( jak również podobny Kawasaki GPZ 500 ). Najbardziej wygodnym motocyklem jakim jeździłem była Yamaha YBR 125 i Jawa 350 TS. Co byście doradzili ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Jak na taki wzrost to proponuje albo Transalpa albo XJ 600. To troche dwa różne motocykle i nie wiadomo co tu by Ci bardziej przypadło do gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Witam ! Zdałem prawo jazdy na A, a stary Simsonek mi się już dawno znudził. Chciałbym się przesiąść na coś większego, a jednocześnie dość taniego w utrzymaniu. Potrzebuje dużego motocykla z uwagi na mój wzrost ( 195cm, wagi zaledwie 76kg ). Zastanawiam się nad tymi 3-ma motorami (co w temacie). Do dyspozycji mam ok. 5000zł. Suzuki GS 500 wydaje mi się trochę za mały ( jak również podobny Kawasaki GPZ 500 ). Najbardziej wygodnym motocyklem jakim jeździłem była Yamaha YBR 125 i Jawa 350 TS. Co byście doradzili ? Z trampkiem będzie kłopot w takiej kasie. A patrzyłeś na kawe er5? Jest jednak troszkę większa od gs500. A napewno znajdziesz coś w dużo lepszym stanie niż trampki. Sam sprzedałem swoją er5 chłopakowi o Twoich gabarytach. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Jak na taki wzrost to proponuje albo Transalpa albo XJ 600. To troche dwa różne motocykle i nie wiadomo co tu by Ci bardziej przypadło do gustu. A XJ chodzi Ci o starą ( 84-91 ) czy o Diversion ? Bo obie fajne... Z trampkiem będzie kłopot w takiej kasie. A patrzyłeś na kawe er5? Jest jednak troszkę większa od gs500. A napewno znajdziesz coś w dużo lepszym stanie niż trampki. Sam sprzedałem swoją er5 chłopakowi o Twoich gabarytach. ER-5 widziałem z bliska, to nie dużo większe jest od YBR 125. Jak się nią jeździ - nie wiem. A "what about" Honda CB 500 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) celuj w gsx600f, w tych pieniądzach znajdziesz coś fajnego z lat 90-96 mam podobne wymiary do Ciebie (193 cm wzrostu) i gs był dla mnie za mały, w gpz nie mieściłem się kolanami siedziałem na xj i jeździłem na trampie i tutaj nawet ok teraz śmigam gsxf-em i jest mi nawet wygodnie chociaż przydała by się wyższa szyba i trochę inaczej wyprofilowana kanapa- czasem ciśnie w jajka :P jeśli nie to, to szukaj dużego singla typu xtz Edytowane 24 Maja 2010 przez michal.051 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 ER-5 widziałem z bliska, to nie dużo większe jest od YBR 125. Jak się nią jeździ - nie wiem. A "what about" Honda CB 500 ? Jest jednak sporo większa ;) Wprawdzie nie mialem okazji jezdzic na YBR125 ale jezdzilem na YBR 250 i zapewniam CIę ze byla przepaść w wielkości. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 Kurcze, nie zauważyłem limitu pieniężnego w postaci 5 tys zł. Czyli trampek odpada rzeczywiscie, celuj w XJ 600. :cool: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 24 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Tylko boję się synchro gaźników i takich tam... Wolałbym 2 gary i najlepiej V2. A GSX to po prostu motor nie dla mnie... Bez urazy, ale nie przepadam za plastikiem... A kolega za ile "more or less" sprzedał tego ER-5 ? Za ten przedział cenowy to ja widzę tylko XJ 600... Ale 4 gary znowu... :/ Edytowane 24 Maja 2010 przez Piotrek992 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kass Opublikowano 24 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2010 (edytowane) Ja poleciłbym Ci Xj 600 diversion wersje S nie dlatego że miałem ten motocykl ale dlatego że jest idealny na pierwszy poważniejszy motor , jak go kupowałem miałem 1,88cm i 78kg i był za w sam raz, fajny elastyczny silnik, nie za słaby nie za mocny na początek chociaż przy wyższych obrotach swoje potrafi pokazać, dużo jeździłem z kobietą i bardzo fajnie teraz sprzedałem po 2 sezonach, mam 190 i 90kg i dostaniesz w dobrej cenie za ok5 tys coś znajdziesz. Edytowane 24 Maja 2010 przez Kass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 25 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 A jak Wam się widzi XJ 600 F ( 84-91 ) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 25 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2010 Swoją kawe sprzedałem za 5 tys, rocznik 98, przejechane podobno 59 tys km. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 28 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 ER-5 jest dla mnie za mały... Myślę, że raczej pójdę w kierunku XJ 600... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kko Opublikowano 28 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2010 Zobacz jeszcze tu na różne testy transalpa vs inne moto. http://www.motocykl-online.pl/leiras_motor...ereses=transalp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek992 Opublikowano 29 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2010 Ja poleciłbym Ci Xj 600 diversion wersje S nie dlatego że miałem ten motocykl ale dlatego że jest idealny na pierwszy poważniejszy motor , jak go kupowałem miałem 1,88cm i 78kg i był za w sam raz, fajny elastyczny silnik, nie za słaby nie za mocny na początek chociaż przy wyższych obrotach swoje potrafi pokazać, dużo jeździłem z kobietą i bardzo fajnie teraz sprzedałem po 2 sezonach, mam 190 i 90kg i dostaniesz w dobrej cenie za ok5 tys coś znajdziesz. A jak kwestia zgietych nog i bolacych nadgarskow ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 30 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2010 A jak kwestia zgietych nog i bolacych nadgarskow ? to dopiero jak sobie kupisz coś sportowego :icon_mrgreen: jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi