zysio Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Witam mam takie pytanko .Przerobiłem skuterek koledze wszystkie czesci sa tuningowe jak można zdobyć na to homologacje trzeba sie udać na jakiś specjalny warsztat czy jak ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 A po co?? :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ks-rider Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Przerobiłem skuterek koledze wszystkie czesci sa tuningowe jak można zdobyć na to homologacje trzeba sie udać na jakiś specjalny warsztat czy jak ?? Czesci mialy homologacje ? ? ? ( NIE ! ) A po co?? Ty tak na powaznie ? ? ? Znasz wogole roznice miedzy mototowerem a motocyklem ? ( N I E ! ) Zdajesz sobie sprawe z tego, ze motorower po przekroczeniu predkosci 45 km/h staje sie motocyklem ( O pojemnosci juz nie wspomne. Do tego dochodzi utrata ubezpieczenia, w razie wypadku zaklad ubezpieczeniowy moze oidmowic wyplaty zbezpieczenia. ( nie Tobie ale osobie tylko osobie ktora kol np. przetracil ). :crossy: Cytuj <p><a href="https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos">https://www.youtube.com/user/Koch1210/Videos</a></p> <p> </p> <p><a href="http://picasaweb.google.com/ksrider/">http://picasaweb.google.com/ksrider/</a>[/url]</p> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jeszua Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Do tego dochodzi utrata ubezpieczenia, w razie wypadku zaklad ubezpieczeniowy moze oidmowic wyplaty zbezpieczenia. ( nie Tobie ale osobie tylko osobie ktora kol np. przetracil ). ofiara wypadku czy kolizji nie odpowiada za sprawcę, otrzymuje pieniądze z funduszu gwarancyjnego. ale ten ma pełne prawo odzyskać je od tegoż sprawcy, jeśli jego ubezpieczenie nie zostałoby uznane co do pytania z tematu: moim zdaniem homologację powinien zdobyć importer, nie wiem czy jest możliwość uzyskania "jednostkowej" homologacji dla jakiejś części - pewnie tak, ale może się okazać, że gra niewarta świeczki. teraz kwestia jakie to części zostały zamontowane: np. oświetlenie winno mieć oznaczenia na kloszach, ale cylinder czy inne tego typu możesz zakładać bez konieczności uzyskiwania homologacji; wszystko oczywiście pod warunkiem, że nie ulega zmianie kwalifikacja pojazdu (zdjęcie blokady prędkości, zwiększenie pojemności) niedawno w pytaniu o licznik w simsonie były podawane przepisy (rozporządzenie min. transportu) dot. warunków dopuszczenia pojazdów do ruchu. zobacz, poczytaj, może wcale nie potrzebujesz żadnego dodatkowego dopuszczenia do ruchu jsz Cytuj „Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.” [R. Kapuściński] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zysio Opublikowano 20 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 Naprawde to nie jest potrzebne tylko z ciekawosci się zastanawialismy np odając pojazd do firmy tuningowej oni po przerobieniu wystawiają jakies ksiażki itd z tego co się orjentuje w przerobienu samochodów ale własnie nie wiem jak z motorowerami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamikazemario Opublikowano 20 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2010 ks-rider ja doskonale znam różnice między motocyklem a motorowerem. Chodzi mi o to, że w takim przypadku gra nie jest warta świeczki. Jeśli ten skuterek nie będzie śmigał koło policyjnych patroli 90km/h to nikt się raczej do niego nie przyczepi. Proces homologacyjny jest drogi i trudny. Homologacje wydaje się na poszczególne części oraz na całe pojazdy mechaniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi