Fundacja Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Serdecznie witam wszystkich!!! Co prawda nie jestem posiadaczem 2 kółek ale...... (wstyd się przyznać ale kataryna jest piaggio 180 tylko bez śmiechów) ale do rzeczy Powodem pojawienia się na forum jest świadczenie pomocy ofiarom wypadków drogowych. Myślę że każdy wie że wasze stłuczki czy wypadki są najgroźniejsze w skutkach. Jestem Prezesem fundacji która została wpisana na listę organizacji które są uprawnione do otrzymywania nawiązek na świadczenie pomocy ofiarom wypadków drogowych. Decyzję otrzymaliśmy 11 maja i musi się ona uprawomocnić (31 dni) ale już teraz daje znać że jeżeli ktoś będzie potrzebować pomocy bo brał udział w wypadku i został poszkodowany (trzeba udokumentować) może się do nas zwrócić o dofinansowanie. Nie wiem jakich kwot się spodziewać ale jakie by nie były na pewno się przydadzą. Z mocy prawa te środki są przeznaczone tylko i wyłącznie na ten cel. Pozdrawiam wszystkich serdecznie P.S. na stronie www jest wniosek który wstępnie opracowaliśmy, jeżeli macie uwagi to na @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witaj. Jak dla mnie to dość lakoniczna informacja.Taka typowa reklama, która z reguły pozostaje bez echa. Może napisz jak pomoc z Waszej strony wygląda i na czym polega. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fundacja Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Witaj. Jak dla mnie to dość lakoniczna informacja.Taka typowa reklama, która z reguły pozostaje bez echa. Może napisz jak pomoc z Waszej strony wygląda i na czym polega. Pomoc wygląda w następujący sposób: np. dofinansowanie do rehabilitacji Poszkodowany uczęszcza na rehabilitację prywatnie (bo lepsi specjaliści, warunki, terminy) zwraca się do nas o dofinansowanie. Przedstawia rachunek za dotychczasowe leczenie. Fundacja podejmuje decyzję o pokryciu całego rachunku lub część kosztów. Akcja na forum, zbieranie pieniędzy na koszt leczenia kolegi Poszkodowany zwraca się do Fundacji o pokrycie kosztów leczenia. Z wypisu ze szpitala są zalecenia np. rehabilitacja przyjmowanie leków przez okres 6 miesięcy. Cały koszt leczenia to np. 4000 pln. Fundacja pokrywa całość lub część kosztów. Pokrycie kosztów psychoterapii W wypisie ze szpitala zalecana jest psychoterapia przez okres 3 miesięcy. Koszt to np. 1000 pln. Poszkodowany uzbierał np. 400 pln i prosi fundację o dofinansowanie 600 pln Na terenie warszawy prowadzimy rozmowy z prywatnym centrum medycznym żeby kierować poszkodowanych bezpośrednio do nich na diagnozę. Jest to niestety uzależnione od środków finansowych. Pomoc Fundacji polega na dofinansowaniu kosztów które ponosi poszkodowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jeśli motocyklista jest sprawcą wypadku również pomagacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 16 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Dziękuję.Teraz jest wszystko jasne. Bardzo ciekawa oferta. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fundacja Opublikowano 16 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2010 Jeśli motocyklista jest sprawcą wypadku również pomagacie? tak, nawiązki są przeznaczone dla ofiar wypadków. Sprawca który spowodował kolizję lub wypadek też jest ofiarą. Pytanie jest z jakiego powodu doszło do wypadku. Sprawca bez uprawnień do kierowania pojazdami, bez ważnego przeglądu lub który był pod wpływem alkoholu lub innych środków odurzających nie może liczyć na naszą pomoc finansową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi