Rafciux Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 Mam problem ze sprzeglem w swoim kawasaki kmx 125.Problem jest następujący wczoraj jeździłem było wszystko ok,dzisiaj chcę go odpalić odpala wciskam sprzęgło,bieg i on gaśnie więc odpalam jeszcze raz bo myślałem że sprzęgło nie docisnąłem wbijam bieg szapnięcie i koniec,jest opór klamki sprzęgła,jak wcisne sprzęgło zdaje mi sie jak by coś grzechotało w silniku.W simsonie było tak że jeżeli wciśnąłem sprzęgło to nie mogłem odpalić go z kopki a tutaj przy wciśniętym sprzęgle mogę kmx-a odpalić.Więc co obstawiacie Tarcze sprzęgłowe? czy moża jakaś regulacja czy coś ? Jeżeli bym chciał odkrecić prawą pokrywę silnika to muszę odkręcać tą taką pompkę cieczy chłodzącej czy co to jest ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 skoro stało sie nagle to raczej nie tarcze chyba że popękały ........ odpalanie na wciśniętym sprzęgla to normalne w mtx i dt też tak sie da Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2010 przed odpaleniem wbijasz 1 i cofasz kawałek , wtedy odpalasz i nie będzie szarpać (tarcze sprzęgła i się rozkleją) do sprawdzenia czujnik stopki , albo nie odbija albo zalany i ma zwarcie dlatego gaśnie Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi