Skocz do zawartości

pokonywanie zakrętów, skrzyżowania

Rekomendowane odpowiedzi

A co myślicie o pokonywaniu zakrętu na wciśniętym sprzęgle po uprzedniej redukcji? Po wyjściu z zakrętu puszczenie sprzęgła, gaz i wyższy bieg. To ma sens? A może ma szkodliwy wpływ na motocykl? Poradźcie.

A co myślicie o pokonywaniu zakrętu na wciśniętym sprzęgle po uprzedniej redukcji? Po wyjściu z zakrętu puszczenie sprzęgła, gaz i wyższy bieg. To ma sens? A może ma szkodliwy wpływ na motocykl? Poradźcie.

Cóż, generalnie powinno się jeźdić na wciśniętym sprzęgle. A na szczycie zakrętu ZAWSZE wrzucać luz. Oszczędza się paliwo, silnik nie zużywa się... no super hiper :biggrin:

Hipol, ty sobie jaja robisz czy tak poważnie... :icon_rolleyes: bo się pogubiłem.

Mózg elektroniczny będzie za nas tak myślał, jak krzesło elektryczne za nas umiera... (S.J. Lec)

Ostatnio nawet udało mi się dodać gazu delikatnie i pochylić moto w zakręcie, jak troszkę mnie zaczęło wynosić. Normalnie nie mogłem tego ogarnąć i raczej hamowałem już w zakręcie jak mnie razy czy dwa wynosiło....ale to tak tylko delikatnie....i raczej to nie pomagało.

Pozatym tu na górze masz przyklejone jak BYK ===> http://forum.motocyklistow.pl/Podstawy-kto...edzy-t3849.html

Podstawy, które musisz znać...czemu tego nie czytacie ??....Naprawde tego pytania by nie było.

Mają tam piwo tak zimne jak serca waszych dziewczyn.....

Przyhamuj----> Złóż się ----> dodaj gazu tojeśli chodzi o zakręty

A co do skrzyżowań to ja najpierw zwalniam biegami ( z przegazówką) i ewentualnie hamuje na koncu jeśli jeszcze tegpo sytuacja wymaga

Lub gdy trzeba to szybciej wykonać to przodemi i tyłem hamuje jednocześnie redukując biegi.

Polecam lekture Motocyklisty doskonałego i Strategi ulicznych + wdrażanie w praktyke zdobytej wiedzy teoretycznej.

Ja np.miałem tak żę jeżdziłem 70 po głównych drogach i starałem się każdy zakręt idealnie przejechać tzn okna wlotowe przesunięty apeks itp i miare gdy czułemsię coraz pewniej zwiększałem tą prędkość .

Ja tam przed skrzyżowaniem hamuje biegami, no chyba że to za mało to przedni a w krytycznych sytuacjach przód + tył.

Jednak najlepiej jest wyrzucić kotwice, ot cały problem;]

"...Pi**dol dwulicowców, fałszywi koledzy

Cieszą ryj jak Cię widzą, po czym wbiją nóż w plecy

Poszukiwacze hecy, w głowach mają pusto

Patrząc na gó*no w kiblu, pewnie myślą, że to lustro..."

my-penis-and-i.jpg