VituPL Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 (edytowane) Jakieś doświadczenia w temacie ww. producentów? Jakieś doświadczenia w mieszanej pogodzie? Jakieś (niestety) gleby i wynikające z nich wnioski o producentach? Zastanawiam się nad setem Modeki ale jej reklamy widzę wszędzie, gdzie spojrzę więc nasuwa się proste pytanie: "czy 80% ceny to nie jest przypadkiem marka?". Jak jest z produktami Ozone/O-Zone/O'Zone (nie wiem jaka jest prawidłowa pisownia :) ), czy nie lepiej kupić komplet tej firmy w tej samej cenie? Jak nie to czy możecie polecić coś innego? PS Cholera, narobiło się tych pytajników. XD [Edytka] Tak patrzę i nie ma ozonów w tej cenie co trochę mówi o firmie (jeśli nie o improterach ;) ). Chyba zostanę przy modece i radach z tego wątku. Edytowane 12 Maja 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Jeżdżę w kurtce modeki i nie mam jej nic do zarzucenia. sprawuje się rewelacyjnie. Mam rękawice ozona, mają niecały jeden sezon i pomału zaczynają się sypać. Może kwestia modelu. Nie wiem, ale kumpel ma rekawice modeki i chwali pod niebiosa. Natomiast moja dziołcha ma spodnie ozona, w sumie nie znam jej opinii na ich temat. Generalnie zwykłe są, bez szaleństw. Z tych dwóch marek wybrałbym Modeke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 12 Maja 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 I chyba zostanę przy Modece Challenger, albo zdecyduję się na model polecany w tamtym wątku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafał 84 Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Witam. Mam kurtkę modeki. Wytrzymała już jeden wypadek. i kilka niegroźnych szlifów. Generalnie sprawuje się nieźle. Jedynie do czego można się przyczepić to jakośc wykonania drobiazgów takich jak rzepy przy rękawach czy też mocowanie podpinki w rękawach. Co do drugiej firmy to nie jestem w stanie się wypowiedzieć, gdyż nie używałem. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Mam modekę i śmigam w niej od września 2006. Jest super, 3 warstwy, czyli zasięg temperatur od 3 do nieskończoności :D Fakt, mocowanie podpinek jest średnie, np w takim mp-asu mojego ojca jest to znacznie lepiej rozwiązane. Ogólnie polecam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boniek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Żona śmiga w spodniach Modeka Virginia Lady. Portki 3w1 więc podczas upałów można wypiąć membranę. W niskich temperaturach dały radę. Wytrzymały również megaulewę w Alpach. Generalnie jeśli chodzi o komfort to jest jak najbardziej ok. Pas nerkowy Modeki mam gdzieś ok 4-5 lat i wygląda ciągle jak nowy. Także jeśli chodzi o jakość i wytrzymałość osobiście nie mam powodów do narzekań. Cytuj Boniekgg 644826Yamaha TDM900Bikepics // Nefre FCI // lotnictwo.net.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Modeka- średnia cena za wysoką jakość! Wiem bo mam ciuchy tej firmy od czterech lat i dużo przeszły :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Mam kurtkę od Modeki i na razie jestem zadowolony. Jedynie co mnie boli to ochraniacz na plecach, bida i trzeba żółwia kupić. I wiadomo ochraniacze na łokciach i barkach mogły by być lepsze, ale to przecież nie sportowe kombi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 Mam kurtkę od Modeki i na razie jestem zadowolony. Jedynie co mnie boli to ochraniacz na plecach, bida i trzeba żółwia kupić. I wiadomo ochraniacze na łokciach i barkach mogły by być lepsze, ale to przecież nie sportowe kombi. Ja wywaliłem ochraniacze i pod kurtką noszę zbroję :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Saul Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 ale w tańszych zbrojach tyż szału ni ma :D (?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 kurtka i spodnie modeki - najlepszy stosunek jakosci do ceny :lalag: wiele slyszalem ze robią super ciuchy, ale podobno gorzej jest u niech z butami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 ale w tańszych zbrojach tyż szału ni ma :D (?) Kup Utikę i masz szał! :crossy: kurtka i spodnie modeki - najlepszy stosunek jakosci do ceny :lalag: wiele slyszalem ze robią super ciuchy, ale podobno gorzej jest u niech z butami Buty też mają znośne i tanie :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fakir_ Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 jedynie co mozna sie doczepic to mocowanie podpinki oraz rzepy ale to są pierdoły z ktorymi kazda krawcowa sobie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 12 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2010 A tam krawcowa, jak mi się wyrwały te sznureczki od podpinki i membrany to sobie sam przyszyłem i do dzisiaj się elegansio trzymają :) Miałem spodnie z modeki i były do bani, strasznie gorąco w nich było, człowiek pocił się jak świnia nawet przy 12 - 15 stopniach, no ale były to najtańsze spodnie, więc nie ma co wymagać, kurtałka natomiast to była z przed sezonu lub dwóch, więc za w sumie przystępną cenę dostałem towar bardzo wysokiej jakości z kolekcji z przed 2 lat :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Waldek67 Opublikowano 13 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2010 Mam kurtkę i spodnie modeki. Kurtka OK ale jest problem ze spodniami. Ochraniacze na kolana są umieszczone w podpince- złe rozwiązanie bo podpinka trochę się przesuwa i tym samym te ochraniacze nie zawsze są centralnie no kolanach tylko np układają się z boku i jak siadasz na motonga to muszę je sobie poprawić - strasznie wkurzające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi