Satrian Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 (edytowane) Hmm całe zawieszenie rozbierałem i patrzyłem na te lagi, przykładałem jedną do drugieji na oko są proste. Motocykl po puszczeniu kierownicy jedzie prosto nawet na nierównościach.Przy ostatnim sprawdzaniu poziomu, oleju nie ubyło nic. Przed chwilą sprawdzałem czy przód nie ma luzów. Postawiłem na centralkę, podniosłem przód, chwyciłem za dolne lagi i energicznie szarpałem w przód i w tył (w pozostałe strony też)Żadnego luzu/stukania nie wyczułem, tylko elastyczne sprężynowanie ale to raczej normalne zjawisko. Zastanawiam się nad sprężynami, niektórzy je wymieniają ale kiedy należy to robić,jak sprawdzać ich stan zużycia nie wiem?Zauważyłem że zawieszenie chodzi dość lekko od max wysunięcia przez pierwsze milimetry skoku i dopiero potem czuć tłumienie (poziom oleju na pewno mam ok) ale może tak powinno być? W sieci wyczytałem że dunlopy (u mnie D207E) lubią ząbkować - taka wada fabryczna.I wiele osób potwierdzało to.Więc może szukam dziury w całym?Swoją drogą liczyłem że przód pojeździ bez problemu 15tyś.km Edytowane 28 Listopada 2011 przez Satrian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toowdie Opublikowano 28 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2011 sprężyny mierzysz i porównujesz z serwisówką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Satrian Opublikowano 3 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2011 Naprawiłem wyząbkowane opony. Zdarłem zęby, uzyskując ładną równą powierzchnię. Wyszło bardzo dobrze! Moto jeździ fenomenalnie, stał się poręczny, zwrotny i przewidywalny.Prowadzi się tak jak na nówkach! Dziś sprawdzałem przy okazji motomikołajów i jestem mega zadowolony z tej operacji!Podejrzewam że po takiej operacji należy wyważyć na nowo koła co też mam zamiar uczynić.Jednak podczas szybkiej jazdy nie wyczułem żadnego bicia czy innych oznak niewyważenia, które byłbym w stanie zinterpretować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi