Zino R Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Kolego, tzn., że biorąc w rękę takiego Hyper-Pro czy to CSC czy RSC czy Ochlins'a są wymiarami takie same. Więc po prostu kupujesz takiego Hypera i się męczysz z mocowaniem. O to mi chodziło-dzięki bardzo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Zino, jakby Ci sie udalo zmajstrowac takie mocowanie to daj znac jaki to mnie wiecej koszt i moze od razu dwa zmajstruj ;) Ja w zamian moge poszukac jakichs tanich amorkow na ebayu. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zino R Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Zino, jakby Ci sie udalo zmajstrowac takie mocowanie to daj znac jaki to mnie wiecej koszt i moze od razu dwa zmajstruj ;) Ja w zamian moge poszukac jakichs tanich amorkow na ebayu. Nie ma sprawy.Tylko żeby zacząć jakieś przymiarki,to muszę posiadać amor.-tani tzn w granicach ilu zł?.Dodam że moje motto brzmi[po h*j kask za 3klocki jak odpadnie razem łbem] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) Spoko, popatrze na ebayu wieczorem. Akurat same amory bez mocowan mozna tanio wyrwac ale trzeba pilnowac i uzbroic sie w cierpliwosc. Mysle ze realna cena za jaka daloby sie cos wyrwac to ok. 200zl plus ewentualne koszty wysylki, ale mam troche znajomych w jukeju wiec moze daloby rade im podac, gdyby ktos jechal na przyklad na swieta. Edytowane 3 Listopada 2011 przez Limo Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zino R Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 I gitara! jak będziesz miał jakieś wieści to proponuje aby kontaktować się przez fona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość josha Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 (edytowane) Zino, jakby Ci sie udalo zmajstrowac takie mocowanie to daj znac jaki to mnie wiecej koszt i moze od razu dwa zmajstruj ;) Ja w zamian moge poszukac jakichs tanich amorkow na ebayu. Tani amorek, za 200-300zeta, to nic innego, jak wyrzucenie kasy w błoto. O dodatkowym niebezpieczeństwie, już nie wspomnę Edytowane 3 Listopada 2011 przez josha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Tani amorek, za 200-300zeta, to nic innego, jak wyrzucenie kasy w błoto. O dodatkowym niebezpieczeństwie, już nie wspomnęMialem na mysli markowa uzywke, typu ohlins czy hyperpro. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Djobeł Opublikowano 3 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2011 Djobeł! więc może Ty podpowiedz mi od jakiego moto podejdzie do f2? Cóż kolego, F2 jest już raczej rzadkim motocyklem na polskich drogach wobec czego pozostaję Ci zrobić dokładnie tak jak napisał Vector powyżej lub możesz ewentualnie uwziąć się i szukać akcesoryjnego amora wraz z mocowaniem na allegro lub e-bayu.Na tym drugim jesteś w stanie dostać praktycznie wszystko...kwestia czasu. Powodzenia! Cytuj V-TWIN wanker Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przpil84 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Witam, podłączę się pod temat, kupiłem właśnie amor skrętu ohlinsa, nie miałem wcześniej żadnego amortyzatora skrętu w rękach, a w tym jest tak że po przekręceniu regulacji na minimum lekko się przesuwa, a po skręceniu na maksa pracuje ciężej ale bez problemu ręką przesuwam, choć z wyraźnie większym oporem. Czy tak powinno być czy coś z nim jest nie tak? Bo spodziewałem się że po całkowitym skręceniu regulacji będę miał duży problem aby go ruszyć a okazuje się że jednak nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 No to jest coś nie tak. Przy maksymalnym skręceniu amortyzatora praktycznie nie da się go ruszyć w rękach. Trzeba wymienić uszczelniacze i zalać nowym olejem. Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przpil84 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dzięki za odpowiedź, ten amortyzator pochodzi z kawy zx10r a te fabryczne z tego co właśnie doczytałem jakieś słabsze były więc pewnie ten typ tak ma niestety :sad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Dzięki za odpowiedź, ten amortyzator pochodzi z kawy zx10r a te fabryczne z tego co właśnie doczytałem jakieś słabsze były więc pewnie ten typ tak ma niestety :sad:W kawach montowali ohlinsy fabrycznie? Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przpil84 Opublikowano 17 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2011 Już wysłałem do ptm zapytanie co i jak, w każdym razie dziękuję za pomoc :notworthy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kivi Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 W kawach montowali ohlinsy fabrycznie?Tak, od wielu lat, ale nie jest to ten sam amorek co akcesoryjny.Ma jakieś inne nastawy i podobno do bardziej profesjonalnych zastosowań wymienia sie go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
legut7 Opublikowano 18 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2011 W pewnych kręgach śmieją się, że ten fabryczny to nie Ohlins tylko Indykpol :) Cytuj www.legato-motocykle.plOdzież, części i akcesoria do motocykli, skuterów i ATVWszystkie marki w jednym miejscu! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi