Włodzio Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Witam, usiłowałem zdjąć koło magnesowe, ale wygląda na to, że nie można zastosować typowego ściągacza (tj. wkręcamy w koło i ściągamy). Nie wykręca się w tym silniku śruby, lecz jest nakrętka i po odkręceniu wystaje z wałka śruba (lub tak jest zakończony wałek). W Kawasaki KLE500 dałem radę zdjąć wkręcając odpowiednią śrubę z gwintem drobnozwojowym i poszło. Tu nie ma takiej możliwości. Czy w tym przypadku da się radę przy użyciu zwykłego ściągacza do łożysk o odpowiednim rozstawie łap? Może ktoś ma jakąś serwisówkę do tego silnika? Pozdrawiam i liczę na pomoc. Włodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 z tego co kojarzę to stojan ściąga się razem z deklem użyłem do tego dwuramiennego ściągacza tego typu http://irma.pl/photos/article/sciagacz_lozysk_pl_2r.jpg Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2010 Takim ściągaczem można pogiąć koło magnesowe. Prawdopodobnie będziesz musiał użyć ściągacza wkręcanego śrubami do gwintowanych otworów w kole magnesowym. Jako przykład: http://www.sqtery.com/forums/viewtopic.php?f=1&t=1761 Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Włodzio Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2010 Dzięki za rady. Napewno coś zadziała. W międzyczasie sciągnąłem serwisówkę do Yamahy DT 125. Będę kombinował i dam znać czym się udało. Włodzio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi