piotr123 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Witam. Mam cbr dual z 95roku.W tamtym sezonie wymieniłem olej z filtrem i przelatałem tylko 2500km.Olej Motul 10w40 ester.Doczytałem ze wymiana oleju i filtra co rok lub co 12000km.Postanowiłem zmienić bo moto stało w nieogrzewanym pomieszczeniu -ale tu pytanie czy filtr oleju tez ? Moto praktycznie z żadnym przebiegiem tak więc filtr powinien być w miare świeży...Wiem-koszt mały ale jakoś nigdy nie lubiłem grzebać się miedzy kolankami a blokiem silnika... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bigboykr Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Zgadza się, co 12 000 km. Ja i tak wymieniam co 6 tys. Ale jak już wymieniasz to razem z filtrm, inaczej to po prostu nie ma sensu. Cytuj http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bodek_o Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Też wymieniam filtr razem z olejem po kilku tys. km. Koszt niewielki, a diabli wiedzą co tam z tym filtrem się dzieje po kilku miesiącach bezczynności. Może nic, a może traci swoje właściwości. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi