ryszo Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) Witam Mam do Was pytanie czy istnieje możliwość rozpołowienia wału w domowych warunkach? Posiadam prasę o nacisku 50ton. Wyważyć wał mam gdzie tylko nie znam nikogo kto by mi rozpołowił wał. W mojej okolicy niestety nie ma serwisu motocyklowego, byłem w miejscowości oddalonej od mojej 50km znalazłem tam serwis motocyklowy, koleś za rozpołowienie wału mi powiedział 750zł :eek: ,jak to usłyszałem to się za głowę chwyciłem. Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez ryszo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michaelos Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam Czy nie zastanawiałeś się nad kupnem wału po regeneracji?? 750zł to faktycznie spora kwota. Na allegro widziałem ze koleś ma do sprzedania silnik za 500zł. wiec może jakbyś się dogadał odsprzedałby Ci sam wał. Jak sam napisał wał w stanie idealnym( jaki ma wał to nie wiem jednak parę miesięcy temu kupowałem od niego komplet nowy tłok, pierścienie, cylinder po szlifie i wszystko jak w najlepszym porządku tak jak opisywał oryginalne części made in Japan z pudełkami i reszta. Może to będzie sposób na załatwienie Twojego problemu z wałem. POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 5 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2010 Witam Mam do Was pytanie czy istnieje możliwość rozpołowienia wału w domowych warunkach? Posiadam prasę o nacisku 50ton. Wyważyć wał mam gdzie tylko nie znam nikogo kto by mi rozpołowił wał. W mojej okolicy niestety nie ma serwisu motocyklowego, byłem w miejscowości oddalonej od mojej 50km znalazłem tam serwis motocyklowy, koleś za rozpołowienie wału mi powiedział 750zł :eek: ,jak to usłyszałem to się za głowę chwyciłem. Oczywiście że można rozebrać wał mając dostęp do prasy ale musisz dorobić wcześniej kilka narzędzi pomocnych przy tej operacji tylko czy warto dla jednego wału? Jeżeli w Twoim opisie K-ce to Katowice to podwieź ten nieszczęsny wał z nowym korbowodem i będzie po sprawie. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 6 Maja 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2010 Witam Mam do Was pytanie czy istnieje możliwość rozpołowienia wału w domowych warunkach? Posiadam prasę o nacisku 50ton. Wyważyć wał mam gdzie tylko nie znam nikogo kto by mi rozpołowił wał. W mojej okolicy niestety nie ma serwisu motocyklowego, byłem w miejscowości oddalonej od mojej 50km znalazłem tam serwis motocyklowy, koleś za rozpołowienie wału mi powiedział 750zł :eek: ,jak to usłyszałem to się za głowę chwyciłem. A po co wyważać/zmieniać wyważenie? Skoro chcesz zamontować oryginalny korbowód lub markowy zamiennik o tej samej wadze stopy i główki, wyważania zmieniać nie warto. A może chodzi Ci o wycentrowanie wału? Piotr Dudek ma rację :lalag: Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi