damian155 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Witam. Niedawno złożyłem 2 wskę 175 i mam taki problem: Na sucho po złozeniu wszystkie biegi chodziły bardzo dobrze jak zmieniałem przekręcając wałem. Zalałem olejem jakiś do przekładni DURABLEND GL-4 SAE 75W-90 wszystko było ok jak sprawdzałem. Za tydzien pale moto wrzucam 1 elegancko jedzie poźniej 2 i zonk nie ma. Nie wchodzi poprostu. Tak jakby bieg miał wejść ale nie można dalej dzwigni ruszyć bo na zgaszonym próbowałem i nie ma tego przeskoku na automacie. Czy to możliwe, że wina automatu. A i pytanie czy ktoś jeździ lub jeździł na gaźniku Jikova od cz175? I jak on się sprawuje? Proszę o pomoc znawców tych sprzętów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Przechodziłem takie problemy z tym "cudem" Polskiej techniki.. u mnie 2 wchodząć robiła wiecej zgrzytu i jazgotu niż sam silnik, co się okazało prowadnica wodzika zrobiła sobie drugą dziurę w karterze. Sprzegło co 2 km się rozkręcało, jak potem znalazłem na to wyjście frezująć w zbieraku i koszu miejsce na klinek. Mialem gaźnik JIKOV i fajnie chodziła mi na tym wsk-a, równo oddawała moc, ładnie paliła zimna i osiągi też były nizłe. Ale nie ma co tak chańbic tej wsk, sprzęt dość fajny i mocny, mi sie nawet podobał. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 (edytowane) No ja jeszcze żadnego problemu w tamtej pierwszej ze sprzęgłem nie miałem. Właściwie to tamta jest bezproblemowa i mam ją już prawie rok. A z tą są same kłopoty. Pomoże ktoś? Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez damian155 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarekmbx Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 rozbieraj ten silnik i przebadaj cała skrzynie i automat. nikt Ci gotowego rozwiązania nie powie bo rożne cyrki się tam mogą dziać :rolleyes: Cytuj www.zaplon.fora.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Sprzęgła kłowe, przyczyna zawsze jest ta sama. Ja np. głosu nie mam to się do radia nie pcham, co poniektórym też radził bym zostawić w spokoju silniki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian155 Opublikowano 21 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2010 http://allegro.pl/item1004941789_kompletna...sk_shl_175.html A co myślicie o tej skrzyni z allegro? Bo zastanawiam sie nad jej kupnem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi