Skocz do zawartości

BOSS HOSS

Domieniek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

dzisiaj kupilem sobie gazetke "Motocykl" w ktorym znajdowal sie b.ciekawy artykul ktory mnie "zamurowal". Opisany jest motocykl Cruiser o nazwie Boss Hoss, w warszawie jest jeden egzemparz: silnik 5,7litra i moc prawie 400KM !!!!!!!!!!!!!!wazy 500 kg. musze podkreslic ze jest to slabsza wersja bo ta mocniejsza ma silnik 8,2litra i 502KM mocy!!! wazy 630kg. Amerykanie jak juz cos zrobia to masakra... moto pieknie wyglada, podobno nikt nie testowal ile ma do setki ale niekturzy dealerzy podaja, ze 100km/h moto osiaga ponizej dwoch sekund! jestem ciekaw czy ktos z Was kiedys widzial takiego sprzeta na jakims zlocie (oczywiscie za granica) bo w Polsce dopiero od niedawna jest jeden egzemparz.

Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636

Na jakiejs stronie z filmami o motocyklach widzialem filmik bosshoss kontra Kawasaki Zx12r po ostrym tuningu i filmik byl niesamowity.Boss jak przejezdzal kolo kamery to wygladal jak lokomotywa a nie motocykl.Jak znajde linka to zapodam....nie pamietam tylko adresu strony....to byla tak strona gdzie mozna sobie wybierac o jakim motocyklu chce sie filmy albo zdjecia...www.sportbikerider.us???Jakos tak to lecialo.

Pozdro!

no dobra dobra. hoss hossem ale co z dodge tomahawkiem???

on ma do 100 1,3s i dwa biegi :mrgreen:

w jednym ze starych ŚM był cały artykuł z usy na temat właśnie bossa.

są trajki nawet :clap:

Tomahawk? niestety nic nie slyszalem o tym sprzecie, moglbys mi zapodac jakies linki albo cos w tym stylu? mnie osobiscie wystarczyla bym Honda shadow 750, bylbym wtedy calkowicie usatysfakcjonowany :-)

Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636

no dobra dobra. hoss hossem ale co z dodge tomahawkiem???

:mrgreen:

:ehz:

Eee tam! Ale Tomahawk to nie motocykl! No bo co to za motocykl, co ma cztery koła? :smile2:

A poza tym, to nadaje się tylko do jazdy na wprost. Podczas jakiegoś tam pokazu w Wielkiej Brytaniii Tomahawk wzbudził niezły rechot widowni, kiedy gościu nie był w stanie nim zawrócić na drodze o szerokości 6 metrów. Wypchnęli go tyłem...

A Boss Hoss? Uwielbiany jest przez "kiciarzy" ze Stanów, bo kupują zestaw do samodzielnego montażu, a silnik zwykle stoi za stodołą pod maską starej , zardzewiałej "Chevy"... i już. A że przypomina efekt pracy niedowidzącego kowala? Nieważne, grunt że zaspokaja manię "think big".

Pzdr

Lazyrider

Widziałem Boss-Hoss'a na zlocie w Eidsvoll (Norwegia), mam fotki. lecz nie mam skanera :clap:. Z pierwszych wrażeń - wygląda jak lokomotywa, długaśny, szerokaśny i jakiś taki opasły, bateria zegarów na baku szerokości chyba ponad pół metra, wskaźniki podające ciśnienie w układzie hamulcowym, pafawag normalnie... Dźwięk silnika to taki basowy chrobot, a bezwładność układu jest iście samochodowa - jak się toto gazuje, to całość dość mocno przechyla się w lewo - podczas jazdy chyba niezbyt przyjemne.

Nie pytałem ile pali, ale to chyba pytanie nie na miejscu. Aaa, skrzynia biegów to dwuprzełożeniowy automat ze wstecznym.

Dla mnie to eksponat, nie motocykl.

Swoja drogą Boss Hoss juz jest produkowany od jakiegoś czasu pamietam bo jeszcze mam gdzies zakużony katalog chyba z 2002 i tam właśni był ten 'mega chopper'. Wtedy nie sądziłem ze wogle takie cos może do Polski trafić ale jak się okazało ktoś jednak kupił tego potwora :twisted:

Tomahawk to jest taka hybryda motocykla tak włąściwie ma silnik od Viper`a. Rama, koła i mechanizk skręcania jest supełnie inny jak w normalnym motocyklu. Wogle zawieszenie jest całkowicie inaczej robione. Koła są zrobione jakgdyby były 2 normalnie poprostu są powiedzmy dwa ślady. jedno koło sklada sie zz takich 2ch oponek...