jaron1 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Witam,jakoś nie widzę,albo nie mogę odszukać informacji jak w temacie,chodzi mi o preparaty które oczyszczą zakonserwuja i zabezpieczą przed warunkami atmosferycznymi siodła motocykla,jeśli macie jakies sprawdzone sposoby prosze o info, z góry dzięki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) To zależy z czego jest zrobione. U mnie naklejka na odwrocie siodła radzi używać do mycia wody i mydła, zakazuje używania wszelkich innych środków chemicznych, ponieważ mogą zniszczyć powłokę. Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Berserkers Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) MOTUL wprowadził produkt do konserwacji i mycia siedzeń motocyklowych- po czyszczeniu nie ślizgasz sie Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez Berserkers Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Jeśli jest ze skóry to środkami do skóry, jest już obszerny temat, a jeśli nie to ja swoje siodło konserwowałem Shell Silicone Spray albo odpowiednikiem Castrola o takiej samej nazwie. Siodło ze skaju (?) robi się chu*owo śliskie po czymś takim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JERZYK-NYC Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Jak w temacie,czy macie jakies Swoje sposoby na konserwacje,czyszczenie czy ogolnie " odpowiednie" dbanie o siedzenia.Ja w Stanach uzywalem"mydla do siodel"-saddle soap,no ale sie skonczylo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarenty Opublikowano 6 Lutego 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2018 Woda lub woda z dodatkiem detergentu np. płynu do naczyń gdy siedzenie jest bardzo brudne. Kiedyś wyczyściłem jakimś polecany specyfikiem i mi d..a jeździła co całym siedzeniu. Inna sprawa to gdyby było z naturalnej skóry to bym raczej używał takich środków jak do konserwacji skórzanej kurtki lub spodni czyli specjalnego oleju do skór. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi