Przemek PbS Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2010 Witam, jako ze zbliza sie co prawda krotki weekend majowy postanowilem wykorzystac ten czas na jakas mala wycieczke. Z racji ze to tylko pt-pon nie oplaca sie gnac na zlamanie karku gdzies po Europie. Ewentualnie zastanawialem sie nad naszymi poludniowymi sasiadami, np odwiedzic Prage, tudziez skoczyc na slowackie winkle i napic sie ichniego piwa. A moze Bieszczady? Wyjazd nad morze raczej odpada, bo raz ze za blisko, dwa ze sie juz troszke przejadlo.Mazury? Hmm moze latem. Nie wiem jaka bedzie pogoda, ale przewiduje bardziej kwatery niz namiot. Przy okazji mozecie polecic jakies jesli pamietacie. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość yeuop Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 a moze szybki skok na grossglocknera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Witam, jako ze zbliza sie co prawda krotki weekend majowy postanowilem wykorzystac ten czas na jakas mala wycieczke. Z racji ze to tylko pt-pon nie oplaca sie gnac na zlamanie karku gdzies po Europie. Ewentualnie zastanawialem sie nad naszymi poludniowymi sasiadami, np odwiedzic Prage, tudziez skoczyc na slowackie winkle i napic sie ichniego piwa. A moze Bieszczady? Wyjazd nad morze raczej odpada, bo raz ze za blisko, dwa ze sie juz troszke przejadlo.Mazury? Hmm moze latem. Nie wiem jaka bedzie pogoda, ale przewiduje bardziej kwatery niz namiot. Przy okazji mozecie polecic jakies jesli pamietacie. Pozdro. W Bieszczady to bez sensu na trzy dni. W piątek będziesz jechał w jedną stronę , w sobotę polatasz po winklach a w niedzielę z rańca powrót. Góry czeskie/słowackie to dużo lepsza opcja-zdecydowanie bliżej a zakrętów też pod dostatkiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemek PbS Opublikowano 9 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2010 W bieszczady to w gre wchodzilyby 4 dni, 2 jazdy w trasie i 2 na miejscu, ale dzis uczelnia zweryfikowala moje plany i byc moze bede mial tylko 3 dni wolne wiec prawdopodobnie wybiore sie do pepikow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrzysty Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Praga jest piekna o kazdej porze roku tak więc tam zawsze warto się wybrać jednak winkielków tam nie uswiadczysz, o te łatwiej na słowacji np: ,,Słowacki Raj" i miejscowość Dedinki z bezpośrednim wyjsciem na szlak gdzie wspinamy się po platformach i łańcuchach wzdłóż wodospadu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2010 Praga jest piekna o kazdej porze roku tak więc tam zawsze warto się wybrać jednak winkielków tam nie uswiadczysz, o te łatwiej na słowacji np: ,,Słowacki Raj" i miejscowość Dedinki z bezpośrednim wyjsciem na szlak gdzie wspinamy się po platformach i łańcuchach wzdłóż wodospadu. Słowacki Raj faktycznie jest rewalacyjny. Ciężko jednak będzie tam po szlakach na moto śmigać. Generalnie na majówkę wybierałbym coś mało oklepanego. Wszystkie popularne miejsca będą potwornie zatłoczone i będą korki. Chyba faktycznie najlepiej uciekać do naszych południowych sąsiadów. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek Kulik Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) www.podziemiakredowe.pl www.polskaniezwykla.pl Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez Tomek Kulik Cytuj kulikowisko.pl www.facebook.com/KULIKOWISKOUwaga!!! Nowa lokalizacja kursów prawa jazdy: teoria: Mokotów-Służewpraktyka: Ursus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoq73 Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 a moze szybki skok na grossglocknera? No właśnie, od kiedy Grossglockner jest otwarty? gdzieś wyczytałem że z początkiem maja bez dokładnej daty... Ja akurat weekend majowy mam zaplanowany ale weekend 22 kwietnia około, chciałem właśnie austrię, szczególnie mnie kręci Grossglockner, ale czy będzie otwarty?? może akurat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 wiec prawdopodobnie wybiore sie do pepikow. a no własnie, też sie ze znajomymi zastanawiam nad Pepikowem bliżej granicy i zależy nam by polatać troche po winklach a wieczorem gdzieś zabaniaczyć w knajpie, macie jakieś dobre miejscówy? Spindleruv Mlyn ?Harrachov? Bo jak nic nie wymyślimy to trzeba będzie sie szklarską lub karpaczem zadowolić... Pzdr. http://forum.motocyklistow.pl/index.php?sh...pic=104546&st=0 :rolleyes: kilka ciekawszych odcinków tu uwzględniono ... Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemekB Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2010 (edytowane) No właśnie, od kiedy Grossglockner jest otwarty? gdzieś wyczytałem że z początkiem maja bez dokładnej daty... Ja akurat weekend majowy mam zaplanowany ale weekend 22 kwietnia około, chciałem właśnie austrię, szczególnie mnie kręci Grossglockner, ale czy będzie otwarty?? może akurat? Na oficjalnej stronie mają podane, że otwierają z początkiem maja. Nie ma jednak sztywnej daty - zależy to od pogody. Patrząc na aktualną sytuację -8/-2 stopnie i padający śnieg oraz na to jaka była zima, można tylko przypuszczać, że otwarcie może się opóźnić. Poza tym ktoś kiedyś pisał na forum, że z początkiem maja trasa była otwarta ale ze względu na warunki wpuszczano tylko samochody. Byłbym ostrożny planując Grossglockner na początek maja. Pozdro EDIT: Obserwuj TUTAJ - od 7 kwietnia zaczęli odśnieżanie trasy. Fajne FOTKI :bigrazz: Edytowane 14 Kwietnia 2010 przez PrzemekB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 19 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2010 i co z Tymi Pepikami ? Jakieś rady ? :) Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrzysty Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 powiem tak- na Słowacji bedziesz szukał prostej aby odpocząć od zakretów. 80 % terenu to góry z tym sie wiąże sporo winkielków, oczywiscie omijaj autostrady, no i piwko pierwsza klasa takżezawsze warto ich odwiedzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi