sheyker Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Odpalam moto i obroty same wskakuja mi na 6000 -7000 i pewnie szły by dalej tylko że go wyłączam. Jak wrzucę jedynkę zaczyna sam jechać i obroty same idą w góre (moge dać mu jeszcze gazu). Co to może być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Łapie gdzieś lewe powietrze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi93 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Zdejmij filtr powietrza i odpal. Kiedy zacznie wchodzić na obroty przytkaj ręką wlot powietrza do gaźnika. Powinny się zmniejszyć obroty a kiedy zatkasz do końca powinien zgasnąć. Jeżeli zatkasz i dalej będzie kulawił ale chodził to masz pewność że to lewe. Możesz sprawdzić również czy nie przepuszcza psikając kiedy chodzi dezodorantem (tudzież innym sprayem łatwopalnym) na połączenie gaźnika z cylindrem bo może tam łapać. Ogólnie to obstawiam simering na wale lub jakąś nieszczelność gaźnik ---> cylinder. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andymotors Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Albo też linka gazu się zacięła, ale to by było zbyt proste ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domi93 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Taaa śmiej sie śmiej. Ja tak samo mialem. Wymieniłem simering, uszczelki i wszystkie inne pierdoły a okazało sie że to linka. Więc... Sprawdź również linke (no patrz wypadła mi z głowy akurat :D) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pikus91 Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Sprawdz, iglice, przepustnice i linke gazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sheyker Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2010 Rozwiązane Głupszej rzeczy nie mogło być!!!! Znajomy to zobaczył dzisiaj. A ja przez kilka dni nie jeździłem z tego powodu. Osłonka linki gazu zaczepiała się o gaźnik. Niżej zdjęcia. Wszystko przez takie coś!! Tak powinno być http://img687.imageshack.us/i/dsc02109r.jpg/ A tak było http://img534.imageshack.us/i/dsc02110.jpg/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi