grucha87 Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 (edytowane) witam.przy wymienie oleju wraz z nim splyneła mi spręzyna. najprawdopodonej ta od wałka od biegów. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/237cafa060ae4880.html Jak ta spryzne wsadzic zpowerotem?czy jest do tgo wałka bezpośredni dostep z prawej strony silnika?czy musze rozpołowiać silnik? Edytowane 30 Marca 2010 przez grucha87 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 a z kad wiesz ze to od tego ? nie odkreciles przypadkiem sruby od bajpasu , tam jesty sprezynka i malutka kulka - mylona jest czesto ze spustem oleju z silnika Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 a z kad wiesz ze to od tego ? nie odkreciles przypadkiem sruby od bajpasu , tam jesty sprezynka i malutka kulka - mylona jest czesto ze spustem oleju z silnika No dokładnie, kolego grucha87 weź najpierw poczytaj manuala zanim wsadzisz łapki w motocykl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 o kurcze,chyba faktycznie macie racje patrzac do katalogu....a od czego ta sprężynka jest?+kulka?jaka ta gulka tam jest ?zwykła okrągła 10mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 o kurcze,chyba faktycznie macie racje patrzac do katalogu....a od czego ta sprężynka jest?+kulka?jaka ta gulka tam jest ?zwykła okrągła 10mm? Ta "gulka" jest niezwykła - kwadratowa. :banghead: Pewnie że okrągła. I pewnie jest częścią "zaworu bezpieczeństwa" pewnego rodzaju, "bypass`u" o którym ktoś wyżej pisał. A do czego takie zawory są to nie będziemy tłumaczyć skoro i tak zielony z mechaniki jesteś. :biggrin: Teraz masz nauczkę żeby nie grzebać na czuja tylko najpierw poczytać serwisówkę, zapytać na forum itp. Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 30 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ale za co to jest odpowiedzialne? Ps.Nie moge odpowietrzyć układu smarowania na górnej śróbce koło baku,olej zminiłem zgodnie z zaleceniemi na jakims zagranicznym forum gdzie był tutotrial.Ponadto wlałem tyle oleju ile spuściłem,i na miarce jest max,jednakżze nic nie leci na górnej śrubce w ramie do odpowietrzania. czyli ten zawor reguluje cisnienie oleju tak?to moze dlatego nie moge odpowietrzyc układu bo cisnienie jest za małe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hipolit Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 Chyba czas oddać motor do warsztatu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 30 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2010 ale za co to jest odpowiedzialne? Ps.Nie moge odpowietrzyć układu smarowania na górnej śróbce koło baku,olej zminiłem zgodnie z zaleceniemi na jakims zagranicznym forum gdzie był tutotrial.Ponadto wlałem tyle oleju ile spuściłem,i na miarce jest max,jednakżze nic nie leci na górnej śrubce w ramie do odpowietrzania. czyli ten zawor reguluje cisnienie oleju tak?to moze dlatego nie moge odpowietrzyc układu bo cisnienie jest za małe? Łosz kurde, to ty odpalałeś moto bez tej "gulki" i sprężynki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grucha87 Opublikowano 31 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2010 ok wszystko gra,ukłąd odpowietrzony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi