Maciuś gpz Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Witam. Mam kawasaki gpz 900r. W serwisówce napisane jest -float height.........17 mm- (wysokość pływaka, jak dobrze przetłumaczyłem). Pytanie.... Jak to rozumieć, Jak mierzyć?????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 (edytowane) Cześć kolego.Zaraz spojrzę do serwisówki :wink: Miło mi, ze wreszcie mam zioma na forum, bo jest nas teraz trzech.(900 i 750 to tylko różnica pojemności) Masz tam rysunek, który ilustruje tą odległość 17mm. Edytowane 29 Marca 2010 przez _Monter_ lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciuś gpz Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 AAAAAAAAA.... Powitać. Niby sprzęt kultowy a użytkowników mało. Zaraz zapisze sobie twoje gg co by kontakt utrzymać i pytania zadawać. Rysunek mam na 110 stronie ale nie wiem jak go pokazać na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Jeśli mamy taką samą serwisówkę to tam jest pokazane jak to mierzyć.Jeśli nie to zapodaj ten rysunek. lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciuś gpz Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 No jest pokazane. Tylko, że nie jestem pewien czy mam wyznaczyć kąt prosty między pływakiem a mocowaniem, czy też dmuchać i jak zamknie to dopiero mierzyć. Chyba raczej to drugie?????????? Jak myslisz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cyborg78 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 (edytowane) Podstawy regulacji gaznika sie klaniaja.. Wszystko jest pokazane i napisane w serwisowce, gaznik odwracasz "do gory nogami" i wtedy mierzysz odleglosc miedzy gorna plaszczyzna plywaka a plaszczyzna przylegania komory plywakowej (bez uszczelki) Kogo chcesz dmuchac?? Edytowane 2 Kwietnia 2010 przez cyborg78 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciuś gpz Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Odwracam gaźniki, pływaki opadają na dół i mierze tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Odwracam gaźniki, pływaki opadają na dół i mierze tak? Dokładnie tak jak napisałeś;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciuś gpz Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mam wątpliwości. Pływak opada a zaworek iglicowy odcina wcześniej dopływ. Coś mi się wydaje, że tym sposobem ustawie zbyt niski poziom paliwa w komorze pływakowej. Dlatego chciałem dmuchać w gaźnik jednocześnie opuszczając pływak, w momencie kiedy nastąpi odcięcie zatrzymuje pływaki i mierze. Ale moge się mylić............ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
suzukigt80 Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Mam wątpliwości. Pływak opada a zaworek iglicowy odcina wcześniej dopływ. Coś mi się wydaje, że tym sposobem ustawie zbyt niski poziom paliwa w komorze pływakowej. Dlatego chciałem dmuchać w gaźnik jednocześnie opuszczając pływak, w momencie kiedy nastąpi odcięcie zatrzymuje pływaki i mierze. Ale moge się mylić............ Mierzysz tak jak manual pisze czyli jak koledzy wyrzej pisali. Jeżeli będzie mniej niż 17 mm to poziom paliwa będzie za wysoki a jeżeli więcej to za niski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi