Skocz do zawartości

Kaski - Kraków.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, na dniach, prawdopodobnie w sobotę chciałem zakupić sobie kask motocyklowy. Chciałem się dowiedzieć gdzie w Krakowie można dokonać takiego zakupu, jeżeli są tutaj forumowicze z Krakowa lub okolic którzy mogli by mi napisać nazwy lub adresy sklepów w krk będę wdzięczny za ta informację.

Interesują mnie kaski firmy hjc ale inne tez wchodzą w grę, cena jaką chce przeznaczyć na kask to 600-800 zł.

No to jak Cię różne interesują to łatwo nie będzie :)

Tommarg, Rider, MotoFun, Moto Akcesoria na Dygasińskiego, Larsson i jeszcze pewnie inne. Jak będziesz własnym samochodem to spokojnie objedziesz (Rider, Tommarg, Larsson sa dość blisko siebie - jak na auto czy motocykl oczywiście).

A może lepiej najpierw podzwonic, zapytać co mają i w jakich rozmiarach i dopiero wtedy palanować objazd?

http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia

Dzięki wielkie za informację, jadę autem więc objadę co się da. Konkretnie interesuja mnie kaski hjc jak juz pisałem przy okazji może jakąś kurtkę bym zakupił jak będą w przystępnych cenach( ok 500 zł).

Teraz jest weekend otwarty w M&M na Dygasińskiego. Pewnie będą promocje, a HJC chłopcy mają w sporej ilości.

ALE Ty najpierw poczytaj JAK kupuje się kaski, a później o firmach myśl i sklepach...

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

JAK kupuje się kaski.... szybko :P i najlepiej, żeby były kolorowe ;)

a na serio to dzięki za informacje. Muszę na weekendzie gdzieś podjechać i kupic parę bzdetów to się do nich wybiorę.

http://bigboykr.blogspot.com/ się powoli uzupełnia

Teraz jest weekend otwarty w M&M na Dygasińskiego. Pewnie będą promocje, a HJC chłopcy mają w sporej ilości.

ALE Ty najpierw poczytaj JAK kupuje się kaski, a później o firmach myśl i sklepach...

Jak bym nie wiedział jak kupuje sie kaski to zamówił bym przez internet beż przymiarki a nie jechał ponad 100km do Krakowa :smile:

najlepiej, żeby były kolorowe ;)

Pijesz do jakiegoś konkretnego modelu?

Jeszua już Ci napisał, że nowy kupiłam?? No, ładnie....

Jak bym nie wiedział jak kupuje sie kaski to zamówił bym przez internet beż przymiarki a nie jechał ponad 100km do Krakowa :smile:

Choć tyle ;)

Ale z doświadczenia wiem, zeby nie nastawiać się na Caberga, bo kupisz HJC, a zamiast HJC - Suomy.... Albo cokolwiek innego ;)

Miłego przymierzania ;)

P.S. Był temat z motocyklową mapką na 4um. Poszukaj, tam masz zaznaczone wszystkie sklepy w Krakowie i nawet opinie o nich ;)

Fakt, iż jakiś pogląd jest szeroko rozpowszechniony, nie stanowi żadnego dowodu na to, że nie jest on całkowicie absurdalny. Jeśli weźmiemy pod uwagę, że większość ludzkości jest zwyczajnie głupia, należy oczekiwać z dużym prawdopodobieństwem, iż powszechnie panujące przekonania będą raczej idiotyczne niż rozsądne.

Bertrand Russell

Ja znam M&M z Noweg Sącza. Fajny asortyment, ale nie wiem czy dobrze Ci pomogą dobrać kask dlatego też masz link do fajnej instrukcji:

A niby czemu mają sobie nie poradzić z doborem kasku? ;)

Chłopaki w krakowskim MM wiedzą po co tam są.

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts

Dziś odwiedziłem M&M na Dygasińskiego w Krk i zakupiłem kask hjc csr1(499) fang, kurtę held maxter(519) oraz rękawice(175), niestety nie było bucików i spodni w odpowiednim rozmiarze z tych modeli co chciałem, do tego kominiarka za 1 zł oraz koszulka gratis, wszystko ~1200 zł więc cenowo mniej więcej podobnie jak bym zapłacił za ten komplet w necie. Dziękuję za wszystkie posty w tym temacie, przydały się.

Temat można zamknąć.

Dziś odwiedziłem M&M na Dygasińskiego w Krk i zakupiłem kask hjc csr1(499) fang, kurtę held maxter(519) oraz rękawice(175), niestety nie było bucików i spodni w odpowiednim rozmiarze z tych modeli co chciałem, do tego kominiarka za 1 zł oraz koszulka gratis, wszystko ~1200 zł więc cenowo mniej więcej podobnie jak bym zapłacił za ten komplet w necie. Dziękuję za wszystkie posty w tym temacie, przydały się.

Temat można zamknąć.

No to widzę, że wypad był udany ;)

"Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts