Arcer Opublikowano 6 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Warto co jakiś czas zainwestować w gumki montażowe do płyty. Niektórzy nie sprawdzają ich zużycia, przez co kufer podskakuje i wybija mocowania. Miałem ostatnio w rękach taki egzemplarz Givi E360, ale akurat ten jeździł na metalowym adapterze przy stelażu (te niszczą kufer szybciej) Dochodzi jeszcze kwestia oryginalności kufrów Givi. Skoro cena detaliczna to powiedzmy 950 zł, to skąd biorą się oferty nowych ("takich samych") kufrów po 600 zł? Nawet sklepy płacą za nie więcej, to coś tu nie gra. Jeżdżę z 10-letnią Kappą K40 na stelażu z płytą Givi. Kufer przejechał ze mną ponad 40 tys. km, w tym spory kawałek z namiotem i materacem na bagażniku na kufrze (i to po dziurach). Nie wiem co musiałoby się stać, żeby to odpadło. Przykręcanie na metalowe mocowania? Rzeźba, ale co robić. Edytowane 6 Lipca 2016 przez Arcer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 (edytowane) Warto co jakiś czas zainwestować w gumki montażowe do płyty. Niektórzy nie sprawdzają ich zużycia, przez co kufer podskakuje i wybija mocowania. Miałem ostatnio w rękach taki egzemplarz Givi E360, ale akurat ten jeździł na metalowym adapterze przy stelażu (te niszczą kufer szybciej)Dochodzi jeszcze kwestia oryginalności kufrów Givi. Skoro cena detaliczna to powiedzmy 950 zł, to skąd biorą się oferty nowych ("takich samych") kufrów po 600 zł? Nawet sklepy płacą za nie więcej, to coś tu nie gra. Kufer oryginalny (przynajmniej nic nie wskazuje na to że podróbka. A gumki wyższe kupiłem (Z126A) i kufer siedzi sztywno na płycie. Płyta to M5.Tylko dlaczego sqrwiel się otwiera na wybojach??? Edytowane 7 Lipca 2016 przez Azbest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 7 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lipca 2016 Zawiózłbym do reklamacji, może zamek jest uszkodzony. Mam dość często styczność z takimi kuframi i nigdy nikomu się nie otworzył, ale zależy którędy trafił do Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Azbest Opublikowano 12 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2016 Zawiózłbym do reklamacji, może zamek jest uszkodzony. Mam dość często styczność z takimi kuframi i nigdy nikomu się nie otworzył, ale zależy którędy trafił do Polski. Już sytuacja opanowana. Otóż winowajcą była trochę już zbita uszczelka na łączeniu kufra z pokrywą i było trochę luzu. W okolicach zamykania podłożyłem przycięte kawałki uszczelki do okien i jest gitara. Kufer zamknięty jak sezam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi