Dr.Artur Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 PIOTR DUDEK to ty na tym avatar z ta siwuchą doczepną do brody? a czy da się skład mieszanki ostawić na waku jakoś ? ma ktoś jakieś sekrety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2010 PIOTR DUDEK to ty na tym avatar z ta siwuchą doczepną do brody? a czy da się skład mieszanki ostawić na waku jakoś ? ma ktoś jakieś sekrety nie da się Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qdłaty Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Ja uważam inaczej. Ile razy rozbierałeś silnik XS400 po dużym przebiegu np.+80.000km. Maże to za mały silnik, w takim razie powiedz który GPZ900R ma dobrą panewkę główną na pojedyńczej podporze? Panewki korbowodów są smarowane poprzez kanał olejowy z panewki głównej i utrata ciśnienia na głównej powoduje zanik smarowania na panewce korbowodu w wyniku tego dochodzi do jej zatarcia. W tych przypadkach faktycznie - zdarzają się padnięte główne. Ale to są pojedyncze modele, moim zdaniem zje..ane w fabryce. Silniki 4 cylindrowe podparte w 6 punktach nie klękają na panewki główne... Pytanie było raczej do wueski (podejrzewałem, ze Ty Piotrze widywałeś zabite główne panewy). Cytuj CB1100 Super Boldor '83; GSX750S Katana '83; GSXR7/12 '86CB 750 '75CCM 604eF4i, 636, Jozin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Odpowiadam więc w silnikach rzadko kiedy spotkałem się z uszkodzeniem panwi. Jeśli jednak ono już występowało widać wyraźnie było że zaczynało się to na której z podpór wału. Przecież panewki w 3 warstwowej technologi wykonania są cholernie delikatne jeśli chodzi o błędy osiowania. Do tego w motocyklu te panewki są bardzo wąskie co im wcale życia nie ułatwia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi