boss1400 Opublikowano 20 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2010 (edytowane) Witam wszystkich, mam problem ze swoim banditem mianowicie moto nie ma iskry. Stało się to po wymianie silnika ponieważ poprzedni nie nadawał się do niczego. Wymieniłem go i podłączyłem wszystko tak jak było porzednio. Później wymieniłem wszystkie czujniki i alternator ze starego silnika ale i to nie pomogło. Nie wiem co się mogło stać ale wydaje mi się że to moduł zapłonowy. Czy może ktoś wie jak mógłbym sam sprawdzić moduł, a może ma ktoś bandita 400 w kuj-pom i mógłbym podłączyć swój moduł w celu sprawdzenia. Bardzo proszę o pomoc bo dni coraz dłuższe i cieplejsze a moto stoi. Edytowane 20 Marca 2010 przez boss1400 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebazaz Opublikowano 21 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2010 Sprawdź jeszcze raz wszystkie połączenia, a w szczególności wiązkę od impulsatora (czójnika położenia wału) Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss1400 Opublikowano 22 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2010 Znalazłem tani moduł najprawdopodobnie go kupię. Wydaje mi się że to padło jak nie to się wku...e. Dzięki za pomoc jak zamontuje nowy moduł to napiszę czy działa. Jeszcze jedno czy moduł mógł się uszkodzić w wyniku złego podłączenia przewodów lub jakiegś zwarcia w instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss1400 Opublikowano 26 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Niestety nie udało się kupić modułu. Ciągle szukam pomocy, jeśli ma ktoś bandita 400 na którym mógłbym sprawdzić swój moduł byłbym bardzo wdzięczny. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_Monter_ Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Niestety podstawienie modułu to jedyny 100% sposób na sprawdzenie. Trochę dziwne (aczkolwiek możliwe), że po wymianie tylko silnika nagle moduł zaniemógł. proponuję jeszcze raz sprawdzić przewody i połączenia stopki, włącznika przy manetce.Później wszystkie kostki, które wcześniej odłączałeś. Cytuj lewa noga: http://forum.motocyk...__1#entry782383 prawa noga: http://forum.motocyk...__fromsearch__1...i tak wszyscy umrzemy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi