Horb Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Pożyjemy, zobaczymy. W pon. pojadę w końcu oglądnąć tą TDMkę XD bo się ze znajomym zgrać nie możemy, a w między czasie limit poszedł w górę do 7k. :) Przecinaki dalej mnie "nie interesują" choć ostatnio widziałem parę - w zasadzie to nawet sporo bo większość - gości na takich moto jeżdżących spokojnie więc może... da się na tym jeździć. ;) A ja cały czas twierdze, że TDM na początek to nie jest dobry pomysł. Sam właśnie przesiadłem się z er5 na TDM. To dwa zupełnie różne światy. I nie chodzi mi tu tylko o różnice w mocy. Choć ta jest duża. TDM jest cięższa i wyższa. A na parkingu ma to spore znaczenie. Na prawdę znacznie lepiej zacząć od czegoś bardziej poręcznego i słabszego. Zapewniam Cię, że w jeden sezon żadna 500 Ci się nie znudzi. No i zawsze kupisz nowsze moto za te same pieniądze. A że tak spytam, masz 7 tys na moto a ile masz przewidziane na ciuchy? Jedna rada. Jadę do (najwyraźniej) handlarza - mogę liczyć że ma jakiś kask na jazdę próbną czy przyjechać ze swoim? Nie wiem jeszcze czy to właśnie to moto, a wdzianko chciałbym kupić pod maszynę. W ostateczności mogę pójść w czarny - ten pasuje do wszystkiego. :) Kask zawsze trzeba mieć swój. No i najpierw się kupuje ciuchy a później moto. Nie masz dylematów typu chopper czy sport więc ciuchy będą pasowały na wszystko co kupisz. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) 2 tyś leżą już i czekają na wdzianko. W paru dziedzinach mam już podobne doświadczenia dlatego zacząłem od odłożenia na ubranie i nie zamieżam narazie zmieniać proporcji, choćby się ubrana virażka 535 z 99 w idealnym statnie i ze śmiesznym przebiegiem trafiła 5 stów ponad limit. ;) Myślę, że się zamknę w tych 2k z kaskiem, kurtką, rekawicami i butami. Nie przewiduję szaleństw więc moje gore na nóżki narazie będą musiały wystarczyć, chyba że zakup przeciągnie się do następnej wypłaty. XD Cholera argument z parkingiem i manewrowaniem jest przekonujący, różnica była już wyraźnie odczuwalna przy GNce i YBRce na ósemkach a co dopiero przy sprzętach "poważniejszych". Ostatnio miałem okazję pojeździć starym transalpem - bez tragedii ale może warto posłuchać bardziej doświadczonych... PS Przez czarne wdzianko miałem na myśli czarny jako jedyny/dominujący (np białe przeszycia) kolor ale odblaski to rzecz jasna konieczność. Dla pewności zapytam - chodzi o jaskrawe kolory - tak żeby przyciągać wręcz uwagę na drodze, czy o widoczność w nocy? PPS Teraz załapałem z wiekiem. XD Myślałem, że skrypt na stronie automatycznie wylicza wiek z podanej daty urodzenia. PPPS Jaki kask w okolicach 500zł? Myślałem o AGV K3. Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raczek_6 Opublikowano 11 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2010 (edytowane) Kombinezon taki który widać zarówno w dzień jak i w nocy. Kask też polecam rzucający się w oczy, w końcu to bezpieczeństwo, nie ważne że nie pasuje kolorystyką do motocykla. AGV K3 jest rozsądną propozycją na początek. A może lepiej jakiś Uwex ? Edytowane 11 Kwietnia 2010 przez Raczek_6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marsik Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2010 Mój "cień" szuka nowego garażu. VT 750 C 1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 13 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2010 (edytowane) Fajne moto ale wolałbym coś młodszego - póki co troszkę kiepski ze mnie mechanik. ;) W każdym razie dzięki za ofertę. Kask już u kuriera, w tym tyg. jadę oglądać TDMkę '00. Jak się rozczaruję to może poszukam EZki. Z rękawic myślę o jakichś alpinestarach, kurtkę chcę z Modeki, a nie wiem jak z butami - znowu zapytam jakie rady? :) Edytowane 13 Kwietnia 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Fajne moto ale wolałbym coś młodszego - póki co troszkę kiepski ze mnie mechanik. ;) W każdym razie dzięki za ofertę. Kask już u kuriera, w tym tyg. jadę oglądać TDMkę '00. Jak się rozczaruję to może poszukam EZki. Z rękawic myślę o jakichś alpinestarach, kurtkę chcę z Modeki, a nie wiem jak z butami - znowu zapytam jakie rady? :) No i jak wypadły oględziny tej TDki? A co do butów, zależy ile chcesz kasy na nie przeznaczyć. Ja kupiłem Formy Toury i jestem zadowolony. Buty do turystyki, z membraną. Dość wygodne. Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Po szlifie. :( Niby naprawiona ale nie chcę ryzykować. Upatrzyłem w Krakowie ładną CB500. Umówiłem się wstępnie na jutro na oględziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horb Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Po szlifie. :( Niby naprawiona ale nie chcę ryzykować. Upatrzyłem w Krakowie ładną CB500. Umówiłem się wstępnie na jutro na oględziny. Jednak cebulka? No i dobrze. :) A TDM za rok :crossy: Cytuj "Ja tylko nie wierzę w jednego więcej boga niż ty. Gdy zrozumiesz, dlaczego nie wierzysz we wszystkich pozostałych, zrozumiesz, dlaczego ja nie wierzę w twojego." Stephen Roberts Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) Jak już zmienię to na wirażkę, XD ale to kwestia czasu i... pieniędzy. :) Nie wiem czy cebulka wypali bo właściciel nie odpowiada na telefony. BTW skończyło się na Lazerze Breva - nigdzie w kraku nie mogłem znaleść AGVa do przymierzenia. Był w salonie Yamahy ale nie było skorupy w odpowiednim rozmiarze. Właśnie zauważyłem posiadany motorek Horb. Jak wrażenia z eksploatacji? :) Może się jeszcze okazać, że się przejadę po tą TDMkę. Edytowane 18 Kwietnia 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boociek Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Upatrzyłem w Krakowie ładną CB500. Umówiłem się wstępnie na jutro na oględziny. http://www.allegro.pl/item992117025_honda_...6500_00_zl.html Jak to ta do daj znać jak poszły te oględziny bo i ja sie na nią czaiłem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 18 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2010 (edytowane) Dokładnie ta. Nie omieszkam. [edit] Rano się dodzwoniłem, oglądam jutro. Edytowane 19 Kwietnia 2010 przez VituPL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2010 Narazie cebulka zaklepana, ale czekamy aż sprzedawca dostanie zdjęcia virago które do niego przyjedzie (czw.). W piątek dam znać czy biorę. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VituPL Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2010 Więc... CB wyszła na przeglądzie wyśmienicie. Małe niedociągnięcia ale już się w ich sprawie dogadaliśmy. Biorę w tym tyg. Dzięki za wszystkie oferty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi