ilek Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Witam. Zastanawiam się nad kupnem spodni + kurtka firmy VANUCCI w grę wchodzą dwa modele: VANUCCI VENTUS III lub VANUCCI FUN 4 TOUR Interesuje mnie wytrzymałość membrany i materiału... Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RaY Opublikowano 15 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2010 Ja śmigam 3 sezon w komplecie Vanucci all terrain. Testowane w każdych warunkach. Lato i zima , wielkie błoto i ulewy. Poza popsutym zamkiem wszystko spisuje sie idealnie :) Cytuj Motocykle to nie wszystko, ale bez nich wszystko jest niczym... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes900rr Opublikowano 17 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2010 (edytowane) a ja miałem 2 częściowy kombinezon-kupiony w 2007 roku za około 1700zł-modelu nie pamietam. porażka jak dla mnie. Zamki, niby firmowe a 2 popsuły sie same z siebie-nawet nie uzywając ich, 1 popsuł sie od zapinania nogawki-razem 3 zamki. Cały kombinezon zle lezal, o ile spodnie idealnie dopasowane, to z kurtka juz bylo gorzej-uwierał mnie cały czas kołnierzyk-stujka, czu jak to sie zwie. Ratowałem się sliniakiem-kołnierzem z membrana ale wtedy było bardzo ciasno przy szyi. Postanowiłem się go pozbyć i odsprzedałem go za 700zł, Poza tym sóra do końca nie była skórą-miałem kiedyś Hein Gericke i był o niebo lepszy jeśli chodzi o wykonanie, dopasowanie itd. a to podobna półka cenowa. Proponuje dobrze sie w nowym kombinezonie przejsc, posiedziec i zobaczyc jak lezy. Jedyny plus to ochraniacze-protektory dopasowujące sie do ciała-to byla rewelacja. Edytowane 17 Marca 2010 przez prezes900rr Cytuj http://www.grupa.elblag.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 19 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2010 (edytowane) moja lepsza połowa ma spodnie VentusIII i niestety... 1. urwał się rzep przy nogawce, 2. wypruła odblaskowa wstawka na nogwce, puściła/ wydarła się w szwie poza tym sprawdzają się nieźle, jak na razie nie zdarzylo się żeby przemokły mimo, że w naszej jedynej trasie spotkały nas 3 ulewy o komforcie termicznym się nie wypowiadam, bo jej to zawsze zimno ;-) Edytowane 19 Marca 2010 przez marcinn72 Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ilek Opublikowano 24 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Coś mało użytkowników VANUCCI... Cytuj Pozdrawiam Ilek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamusial Opublikowano 24 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2010 Używam od końca zeszłego sezonu spodni Vanucci All terain. Na tę chwilę jeszcze nic się nie zepsuło, podpinka w chłodne dni daje radę bardzo, membrany nie używałem, także nie podpowiem Ci jak z przemakalnością. Warto poczytać opinie na stronie louis.de korzystając z translatora gdy z niemieckim słabo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GUCIO-59 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 A ja dziś kupiłem kurtkę skórzaną - Vanucci Competizione III, rękawiczki - Vanucci HiRider , pas nerkowy - Vanucci Outlast , SUPER SHIELD LEVEL 2 RÜCKENPROTEKTOR GR.L i spodnie Vanucci Drive.Może ktoś mi powie coś ciekawego jak to jest z tym sprzętem w użyciu i czy jesteście zadowoleni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 ja mogę zupdate'ować swój post powyżej ponieważ małża w swoich ventusach zdążyła już sporo kilometrów najeździć w różnych warunkach.jak dotąd nigdy nie przemokły Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi