Skocz do zawartości

Ile oleju wlać w lagę 43 mm?

Rekomendowane odpowiedzi

Kiedyś zadałem identyczne pytanie i nikt nie podał konkretnej wartości, zalałem więc zgodnie z manualem i wyszło po 500ml na lagę, zapodaję manual WP dla ścisłości:

http://www17.zippyshare.com/v/53503602/file.html

Zadbaj o zdrowie z najlepszą wyciskarką do soków!

Zapraszam do odwiedzenia sklepu w Warszawie, sprawdź na http://alesoki.pl/

Producent nie podaje dokładnej wartości w cm3, poziom oleju ustal się po odpowietrzeniu i ma być 25mm poniżej czterech otworów w wewnętrznej rurze, oczywiście mierzone bez sprężyny i całkowicie wsunięte, u mnie weszło około 420cm3 na lagę.

Producent nie podaje dokładnej wartości w cm3, poziom oleju ustal się po odpowietrzeniu i ma być 25mm poniżej czterech otworów w wewnętrznej rurze, oczywiście mierzone bez sprężyny i całkowicie wsunięte, u mnie weszło około 420cm3 na lagę.

Hmm , mała rozbieżność jest widzę. Jedni 500, Ty 420, gość z serwisu z Dąbrowy G. podał mi , że na moją wagę 450 max 460 ml... i chyba wlejemy tę średnią ilość.

Dzięki Panowie :flesje:

Edytowane przez murdoch2

Hmm , mała rozbieżność jest widzę. Jedni 500, Ty 420, gość z serwisu z Dąbrowy G. podał mi , że na moją wagę 450 max 460 ml... - i chyba wlejemy tę średnią ilość.

Dzięki Panowie

Ściągnij sobie serwisówkę tam masz dokładnie podaną procedurę napełniania lagi i sposób w jaki ustalić poziom oleju.

Ściągnij sobie serwisówkę tam masz dokładnie podaną procedurę napełniania lagi i sposób w jaki ustalić poziom oleju.

Po konsultacji z kumplem, który mi to robi wyszło, że u mnie wg manuala 470 ml. I tak będzie.

Jeszcze raz dzięki (zawsze ta sama, niezawodna ekipa :notworthy: ).

Edytowane przez murdoch2