MrRat Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam szanownych Raidersow.Mam male lamerskie pytanko.Kupilem sobie ostatnio aku do motocykla, zlalem elektrolitem.Jest w tym aku taki odpowietrznik zatykany takim gumowym kondonem, (ostatnio bym stracil wzrok prze niego (jest to chyba do odpowietrzania akulmatora).I teraz moje pytanko: czy ten odpowietrznik powinien byc zatkany tym gumowym czyms czy ma byc otwarty.Za wszystkie odpowiedzi z gory THANX. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szimi Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 witamczy powinien byc odetkany? hmm niewiem . u mnie jest poprowadzona od niego rurka pod spod motocykla tazke jest odetkany:)pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SebJaw Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 MUSI !!! (koreczek najlepiej wywalić) Gazy, które tworzą się podczas używania akumulatora muszą sobie wylatywać przez tą dziurkę bo inaczej "rozsadzi" Ci akumulator. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
embe Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Podobnie gdy ładujesz akumulator, najlepiej jest sciągnąć koreczki tak, żeby dać swobodne ujście gazom (najwięcej wodoru zdaje się). Nie powinny się tam gromadzić, bo mają tendencję do..hmm..eksplodowania? Mój aku ma odpowietrzającą rureczkę - jak kolegów widzę. Rurka schowana gdzieś przed tylnym amortyzatorem wychodzi pod motocykl. Tak jeszcze na marginesie: po ładowaniu przydaje się delikatnie odpukać aku, żeby wszelkie bąble uleciały ze spodu w "pszeszczeń". Często dzieje się tak, że po ładowaniu nagle "wzrasta" poziom elektrolitu - tylko pozornie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrRat Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Dziekuje wszystkim za odpowiedz, tez mam taka rurke i nie wiedzialem do czego jest :) Ale teraz juz wiem.Jeszcze raz wielkie dzieki. POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi