Gość CBR600F3 Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Witam koledzy mam problem w CBR600F3 jak jest zimna to coś stuka tak delikatnie w głowicy na wolniutkich obrocikach jak trochę pochodzi to przestaje i niewiem co to takiego może być liczę na was DZIĘKI. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nie wiem czy tak jest w Cbr ale w moim oplu tez czasami tak jest- wina lezy w "chydroszkalnce" (czy jak tam to sie nazywa)- na zimnym silniku nie dochodzi tam olej i stuka ale jak sie rozgrzeje to olej tam napływa i wszystko jest ok Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kiki Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nie wiem czy tak jest w Cbr ale w moim oplu tez czasami tak jest- wina lezy w "chydroszkalnce" (czy jak tam to sie nazywa)- na zimnym silniku nie dochodzi tam olej i stuka ale jak sie rozgrzeje to olej tam napływa i wszystko jest ok Cytuj http://bikepics.com/members/kiki21/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrRat Opublikowano 7 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2004 nie wiem czy tak jest w Cbr ale w moim oplu tez czasami tak jest- wina lezy w "chydroszkalnce" (czy jak tam to sie nazywa)- na zimnym silniku nie dochodzi tam olej i stuka ale jak sie rozgrzeje to olej tam napływa i wszystko jest ok Fachowo to sie nazywa "popychacz hydrauliczny" :) POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Spidi Opublikowano 8 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2004 To stukanie pochodzi od napinacza łańcuszka rozrządu. W sumie normalna rzecz w CBRkach.Jest to rzecz na którą właśnie zawsze trzeba zwracać uwage przy zakupie CBRki 600.Nie jest to nic bardzo poważnego, naprawa z częściami i robocizną nie powinna przekroczyć 500zł. Jednak jeśli stuka u ciebie tylko na poczatku zaraz po rozruchu zimnej maszyny to jeszcze nie musisz naprawiać bo jest to normalne(zanim zacznie krążyć olej troche może poklekotać). Jednak jeśli stukanie po pewnym czasie nie znika i dalej klekocze to trzeba sie szykowac na wymiane napinacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Andi Opublikowano 17 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2004 u mnie przy zepsutym napinaczu lancucha rozrzadu bylo stukanie a zarazem dzwiek metalicznny jakby luznych podkladek przy okolo 5000 tys obrotow. wymienili mi na gwarancji bo w modelu od 01 dawali ze slabego materialu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi