Skocz do zawartości

Cześć i prosze o rade

Gość tomek_binek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość tomek_binek

cześć mam na imię tomek.

Jestem nowym użytkownikiem mz 251 i chciałbym dowiedzieć się jak

wyrególować sprzęgło bo mi trochę ciągnie.

Jeszcze piszę w imieniu kolegi który chce sobie kupić mz 251 tylko jets taki problem

że właściciel tej etki zmarł a zostały tylko papiery a umowa gdzieś zagineła.

A etka była wyrejestrowana w 1999r. Bardzo mu sie podoba

i chciał by dowiedzieć co w tej systyłacji zrobić.

Bo przecież umowy nie spisze bo właściciel nie zyje.

Dzięki narazie.

Tak jak muwi billy Małe fauszerstwo i po sprawie jak masz o nim wszystkie info (np. imiona rodziców i inne GLUPOTY)

Pozdrawiam Veteranos :)

BYŁO:

-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.

JEST:

-Honda VFR 750 rc36 I 90r.

Czesc

poluzuj linke od sprzegla to powinno pomoc, jezeli nie to trzeba wyregulowac sprzeglo w silniku, jak poluzowanie linki nie pomoze to daj znac. opisze ci jak wyregulowac je...

pozdrawiam

Motorynka - Komar 50 - Jawa TS 350 x2 - Mz Etz 251e - Kawasaki zx6r 636

Siema!!!

Ja bym uwazał z ta etką do kupienia jest wyrejestrowana a od 2 lat pojazdów wyrejestrowanych sie nie rejestruje. Miałem sam taka sytuacje z piedziesiatka , miałem wszystkie papiery dane poprzedniego własciciela i nic powiedzieli że nie mozna zarejestrować.Druga sprawa jesli niemasz danych poprzedniego własciciela a znajduja sie one w dowodzie a przy smierci dowód jest zdawany i niszczony to lipa,konkternie chodzi o jego nip pesel nr dowodu imie ojca matki adres zamieszkania.J bym uważał z ta etka nawet duze fałszerstwo moze nie przejsc w urzedzie.Jesli bys chciał sie dowiedziec wiecej to pisz naprzykład na gg lub na forum

Pozdrawiam!!!

Regulować sprzęgło można albo linką albo przy silniku wtedy musisz odczepić linke obrotomierza(linke sprzęgła CHYBA też)odkręcasz pokrywke-tą małą gdzie jest napęd linki od obrotomierza i tam powinna być jedna blaszka z otworami podłużnymi i za nią z okrągłymi i ztego co się orientuje właśnie te okrągłe trzeba przekręcić.Ale ostrzegam ja tego nigdy nie robiłem ostatnio próbowałem ale nawet tej pokrywki nie udało mi się zdjąć,z tym że linki od sprzęgła nie zdjąłem a to jest chyba potrzebne.A linke skoro sprzęgło ci ciągnie nie powinieneś chyba poluzować jak pisze King tylko napiąć 8)

jesli linka jest napieta a sprzeglo nadal ciagnie to zostaje tylko wymiana tarcz a z kupnem etki to ktos z rodziny chyba by mogl ja sprzedac (kolezanki dziadek mial starego sima skutera i po smierci jego zona go sprzedala )