muzyk Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Czy istnieje do MZ 251 skrzynka z bezpiecznikami płaskimi (takimi jak w samochodach)?Czy ktoś coś takigo instalował?A może ktoś sam coś takiego tworzył?Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Krzysztof Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Witam.Bezpieczniki płaskie sązdecydowania lepsze od oryginalnych MZ-etowskich. Pytaj o nie w sklepach z akcesoriami do samochodów. U mnie lokalnie w Koszalinie są takie w sklepach z częsciami RTV.Warto zamienić - pozbywasz się w ten sposób kolejnego słabego punktu w MZ.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zbyhoo Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Wygląda na to, że trzeba będzie dobrać coś z jakiegoś auta i zmodyfikować rozmiar. Obejrzyj skrzynkę bezp. np od malczana i zobacz czy da się ją "okroić" tak, żeby zostały gniazda na 4 bezpieczniki z mozliwością podpięcia przewodów. Albo poproś Krzysztofa o obejrzenie w tamtejszym sklepie rtv i ew. kupienie w Twym imieniu. Najwyżej pojedziemy latem do Koszalina po skrzynkę bezpiecznikow :lol: :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 W maluchu sa takie jak w Ecie!!!!!! :) :) :( Pozdro VeteranoS!!!! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ibol Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2004 Witaj. Ja kupilem 4 oddzielne gniazda do bezpiecznikow plaskich, ktore lacza sie ze sobapoprzez zatrzaski. Kazde z gniazd mialo 2 przewody o sporym przekroju. Wystarczylo poodcinac, zlutowac i zabezpieczyc i teraz mam na bezpieczniki wsowkowe. Koszt calej operacji to nie wiecej niz 10zl. Faktycznie jest to rozwiazanie o wiele lepsze anizeli oryginalnie w MZ. Nie zapomne, kiedy dopiero co kupilem Etke i koniecznie chcialem sobie pojezdzic a to co wieksza dziura gasl mi silnik ... a tu sobie wypadaly bezpieczniki i trzeba je bylo wkladac :) Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Kupiłem 4 osobne gniazda, które można ze sobą połączyć (jw).Wymieniłem wczoraj - dziś jadę na testy - zobaczymy czy to było problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 a gdzie takie cosik kupic ?? ja musze swoja zrobic bo mi sie polamaly blaszki od + i trzyma sie sila woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 a gdzie takie cosik kupic ?? ja musze swoja zrobic bo mi sie polamaly blaszki od + i trzyma sie sila woli w każdym sklepie motoryzacyjnym można kupić pojedyncze gniazda bezpieczników, ja trafiłem na takie, co można ze sobą spiąć. Jeszcze nie dokońca jest to zamontowane tak jak bym chciał, ale jak chcesz to mogę Ci przesłąć zdjęciae - jak to wygląda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Muzyk ZApodaj zapodaj tą fotke!!!!!!!!!! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 18 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2004 nom zapodaj na forum bede wdzieczny :) :) :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muzyk Opublikowano 21 Kwietnia 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2004 nie można umieścić na 4um zdjęcia - jak ktoś chce zobaczyć zdjęcia proszę o kontakt na PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2004 Witaj. Ja kupilem 4 oddzielne gniazda do bezpiecznikow plaskich, ktore lacza sie ze sobapoprzez zatrzaski. Kazde z gniazd mialo 2 przewody o sporym przekroju. Wystarczylo poodcinac, zlutowac i zabezpieczyc i teraz mam na bezpieczniki wsowkowe. Koszt calej operacji to nie wiecej niz 10zl. Faktycznie jest to rozwiazanie o wiele lepsze anizeli oryginalnie w MZ. Nie zapomne, kiedy dopiero co kupilem Etke i koniecznie chcialem sobie pojezdzic a to co wieksza dziura gasl mi silnik ... a tu sobie wypadaly bezpieczniki i trzeba je bylo wkladac :D Pozdro! ibo to napewno jest lepsze rozwiazanie no ale jak ci bezpieczniki powypadaja to moto nie zgasnie moze najwyzej zapalic sie kontrolka ładowania, ale zeby zgasł podczas jazdy to nie ma szans. pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ares Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Podczas jazdy to może nie ale gdy się zatrzymasz np. przed skrzyżowaniem to zgaśnie, dzisiaj miałem taki przypadek :D :D :) Bezpiecznik trochę się stopił i przerwał dopływ prądu ale dociśłem jakoś tą blaszkę i działał I teraz pytanie co robić jak się całkiem przepali a zapasowego brak :?: :?: :?: Na żywca łączyć przewody :? :? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Na żywca łączyć przewody :? :? :? Tak ja tak zrobilem n trasie jak nie mialem bezpiecznika i normalnie do domciu dojechalem!!! Tylko styknelem dwa kable i dalej jazda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@łpa Opublikowano 24 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2004 mi jak sie spalił bezpiecznik od "-" to połaczyłem na chwileczke zeby tylko odpalic motor jak odpaliłem to spowrotem odłaczyłem i jechałem dalej Pozdro @ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi