bodek004 Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 witam mam takie pytanko a wlasciwie to mam problem :banghead: jestem posiadaczem vulcana 800 z 2000 roku i nie wiem jaka jest przyczyna ale w moim vulcanie przelewa sie paliwo przez gaznik do ubudowy filtra powietrza a z tamtad wezykiem na ziemie dzieje sie to wtedy jak przejade sie krytki odcinek a nastepnie zgasze motocykl po chwili mam plame pod silnikiem i problem z odpaleniem motocykla spawia wrazenie jak by byl zalany i musze dlugo trzymac na rozruszniku az zalapie moze ktos mi napisze jaka jest tego przyczyna z gory dzieki i prosze o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lionix Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 A kranik zakręcasz? Może to przez to. Ew. przepuszcza paliwo, to też powinieneś sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Badger Opublikowano 16 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2010 kraniki są podciśnieniowe i się ich nie zakręca. pływak się w gaźniku zawiesza - potrzebne czyszczenie (tak tylko gdybam) Cytuj veni , vidi .... i oczom nie wierzę Vulcaneria.pl DajęMuNaZimnym i smażę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Igor Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 kraniki są podciśnieniowe i się ich nie zakręca. ... Ale też kranik ma pozycję otwarcia na stałe (bez podciśnienia). Może jest ustawiony w tej pozycji? pzdr Cytuj Znawcy mówią, że znacznie zabawniej jest najpierw się kochać, a potem zadawać pytania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klaus Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 1. jak tam jest z ssaniem - ręczne? jeśli nie to możliwe że przelewa ci się paliwo właśnie poprzez dyszę zssania 2. gaźnik musi być wyregulowany (zła mieszanka paliwowo-powietrzna) obawiam się że jest także strasznie za syfiony i się nie domyka przepustnica czy manetka odbija do końca? 3. to że nie odpala i musisz go dłużej kręcić nie koniecznie świadczy o zalaniu - czy mocno czyć bęzynę w wydechu po krcaniu - zanim odpali?? obawiam się że poprzez złą mieszankę nie możesz odpalić masz wiercone wydech? a czy filtr jest załóżony o większej przepustowaość czy filtr paliwo wyczyściłeś tempertyną po tym jak był już zalany paliwem a jeśli mocno był zalany czy dałeś nowy? filtr powietrza, czyszczenie gaźnika, sprawdzenie podciśnienia na cylindrach za pomocą wakuometra musisz to zrobić. saluti klaus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłek Opublikowano 21 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2010 (edytowane) witam mam takie pytanko a wlasciwie to mam problem :banghead: jestem posiadaczem vulcana 800 z 2000 roku i nie wiem jaka jest przyczyna ale w moim vulcanie przelewa sie paliwo przez gaznik do ubudowy filtra powietrza a z tamtad wezykiem na ziemie dzieje sie to wtedy jak przejade sie krytki odcinek a nastepnie zgasze motocykl po chwili mam plame pod silnikiem i problem z odpaleniem motocykla spawia wrazenie jak by byl zalany i musze dlugo trzymac na rozruszniku az zalapie moze ktos mi napisze jaka jest tego przyczyna z gory dzieki i prosze o pomoc Witam! Miałem Vulcana 800 A z 95r. I miałem podobny problem z zalewaniem go. Paliwo wypływało filtrem powietrza, a także rurami wydechowymi. Nie wiem co Ci sie stało, ale mogę opisac mój przypadek. Nie chodziło w nim o zawieszający sie spławik. Po prostu pękł mi pod gaznikiem taki trójnik plastikowy (nie pamiętam jak sie ta część nazywa). Wystarczy ją skleić, lub wymienic na nową. Vulcanom to sie przytrafia. Ps. Sprawdz jeszcze na wszelki wypadek wszystkie przewody dochodzące do baku, czy są popękane, czy nie, gdyż tamtędy może się dostawać lewe powietrze do baku, to też moze być przyczyną, tak samo jak, zawieszający lub dziurawy spławik. Edytowane 21 Lutego 2010 przez Miłek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi