Skocz do zawartości

honda cr 250 po remoncie nie wkręca się i kopci

hondacr250r
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

aha w agromie to do cr kupywałeś za 10 zł.Moge sam sie za to zabrać czy nie zabardzo, ojciec mechanik ,bo widziałem to tam tylkokosz sprzęgłoy i jedną pokrywe i jest . Zaraz podamlinki na yt z filmikami

http://www.youtube.com/watch?v=Rj70ag_ppnY tam będą 4 filmiki na profilu krótkie takie bo bateriue mi siadły i tak na raty kręciłem

Jaka mieszanka? I jaki olej do mieszanki lejesz?

Edytowane przez Kamsel

motorynka -> aprilia pegaso 125 '98 -> kawasaki klx 250 '94 -> ktm exc 300 '01 -> sx 125 '06

Po pierwsze 1:50 i nie więcej oleju, może zaszkodzić.

Po 2 jak masz tatę mechanika to powinniście sobie poradzić. Trzeba ściągnąć koło zębate wału i elektrownie. stary uszczelniacz wyciągnij ostrożnie żeby nie poharatać karteru. Ja wiercę mały otworek wiertłem 2 mm wkręcam wkręt i wyszarpuje.

ok dzięki za 2 godziny biore sie za to

no jesden zimering zmieniłem od sprzęgła koszt 7 zł. Motor zaczął normalnie sie wkręcać po nagrzaniu go.Na wolnych nie kopci dopiero jak mu docisne. Przypomne ze jest na dotarciu. Zna sie ktoś na tych zaworach wydechowych, bo niewiem w jakiej pozycji ma być jak ktoś ma cr 97-01 prosze o pomoc mam pare pytań dzięki bardzo pa

wczesniej był swobodny trzymał sie na jednym bolcu i latał ten zawór w serwisówce widziałem zemuszą być dwa bolce i wsadziłem i teraz jest ciągle otwarty i widać tłok ,w tłok nie wali napewno,teraz trzyma sie i gdy wcisne mechanizm odbija elegancko. W sumie niewiem jak chodzi to niech tak będzie. Pomalowałem sobie tłumiczek dzisiaj,ojciec zrobił mi końcówke z nierdzewki identyczna jak orginalna, nie wsadziliśmy waty hehe chodzi jak jawa hehe

Witam

Ostatnio robilem crke 250 z 2000, i tez miala tylko jeden bolec trzymajacy zawor, troche mnie to zdziwilo bo serwisowka przewiduje 2. Wiec pobieglem do kompa i po VINie w systemie hondy sprawdzilem jak jest fabrycznie, co sie okazalo serwisowka miala racje maja byc 2. Co do simmeringow na wale to jezeli sa to zakupione w "agromie" to sa one wykonane z zupelnie innego materialu niz oryginalne, jak wytrzymaja pol roku to bedzie dobrze. Mialy odrzutnik olejowy (simering kierunkowy)?? Z doswiadczenia wiem ze simmeringi na wal inne niz oryginalne poprostu sie "palą", wiec na wal tylko oryginaly (nie sa drogie).

Pozdrawiam