Skocz do zawartości

honda cr 250 po remoncie nie wkręca się i kopci

hondacr250r
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to niebieskie to jest moduł? bo mam tylko to i cewke tą szarą http://w172.wrzuta.pl/obraz/53wxiP30JPA/dsc00250

a cewka łączy się z tym modułem czy nie jak tak to pewnie to zobacz sobie na allegro albo na googlach jak wygląda moduł zapłonowy w cr 250

Poszukał bym ci ale net mi zamula :D

Edytowane przez ponczo

iskra jest duża kabel jest nowy wszystkie kable są nowe wczoraj wymianiałem nigdz e niemają przebiciaa!! hmm wina tępaeratur no dobra ale moto by niezgaso jakby nigdy nic i niechiało odpalic.. przez teparature;]

aha... no ale cr stoji w ogrzewanym garazu i tez nic ;/ ku*wa niemam juz pomysłów... spróbuje jutro all przeczyscić a jak nie to pcham do mechanika. niech robi te padło.

a mozliwe ze sie zerwał klin na wale?

a mozliwe ze sie zerwał klin na wale?

hehe rozkręciliście sie na moim temacie. Dobra a może coś o moim moto jak wczesniej pisalem po złożzeniu go nowy tlok i tulejka odpaliłem wszystko git ale próbowałem leciutko odkręcać i sie nie chciał wkręcać coś jakby paliwa za mało ??

siemka chcialbym sam zawalczyć z tym gaxnikiem wiem ze sa dwie śróbki jedna od powietrza a druga od mieszanki czy jakos tak. Jak się do tego zabrać regulować aż co zacznie lepiej chodzić ?? Metoda prób i błędów kręcić tymi srubkami bo mi krzyczą za to 250 zł w Moto Porcie

Gaźnik to nie tylko 2 śruby. W serwisówce do tego motocykla masz napisane jak to ustawić. Generalnie powiem ci tak 250 zł za regulacje drogo mi się trochę drogo wydaje, znajdź innego mechanika bo sam możesz nie ustawić trzeba mieć do tego odrobinę wprawy.

Jazda z źle ustawionym gaźnikiem doprowadzić może do zatarcia motocykla.

siemka dzisiaj zajechałem do garażu i otworzyłem kranik, po kilku sekundach usłyszałem powietrze i z nadmiaru zaczeło mocno lecieć paliwo, czyżby to pływak jakoś nie trzymał i trzeba by go podgiąć ?? Mozliwe ze dlatego ma muła