hondacr250r Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 witam dzis złozyłem swój motorek (cylinder i tłoczek z motor techu) złożyłem ładnie odpalił, kompresja ok. Gdy wsiadłem i się przejechałem czułem że nie chce się wkręcać na obroty oczywiście nie dawałem mu ostro tylko delikatnie. Moim zdaniem muszą dotrzeć sie wszystkie elementy jak myslicie prosze o pomoc pozdrawiam i z góry dziękuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2010 nie wiem jak jest w motocyklach wyczynowych ale zwykłe dwusuwy (bynajmniej te które ja miałem) czyli ogar 200 tłin szrot mz drugi ogar 200, odrazu po remoncie były jakieś słabe dopiero w miare docierania zaczeły odzyskiwać moc po kompletnym dotarciu dopiero miały kopa :D ale nie wiem czy w wyczynowym sprzęcie też tak jest, moja cz cross odrazu po remoncie też taka jakaś słaba była, ale zanim ją dotarłem sprzedałem więc nie wiem czy to normalne czy nie.... Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 8 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2010 witam mam podobny problemy tylko niemoge odpalic moto strzela w tłumik lub w gaznik co robic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hondacr250r Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 prosze niech ktoś pomorz nam w rozwiązaniu problemu! Jak mu daje gazu to jakby mial za malo paliwa mam do wymianny swiece już ją zamówiłem i zobacze czy bedzie git. Mysle ze to zawór wydechowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 witam mam podobny problemy tylko niemoge odpalic moto strzela w tłumik lub w gaznik co robic? sprawdź świecę mi też tak się działo w tdr 50 kopie a on strzela w wydech przyczyną była świeca prosze niech ktoś pomorz nam w rozwiązaniu problemu! Jak mu daje gazu to jakby mial za malo paliwa mam do wymianny swiece już ją zamówiłem i zobacze czy bedzie git. Mysle ze to zawór wydechowy sprawdź czy dostaje motor odpowiednią iskrę też może być świeca :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 świece mam nową wymieniłem wczoraj świece BR9EG. Uszczelki Pod cylindrem i pod głowica.. i nic strzela tylko;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slalech Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 świece mam nową wymieniłem wczoraj świece BR9EG. Uszczelki Pod cylindrem i pod głowica.. i nic strzela tylko;/ Proponuję sprawdzić zapłon, ja tak miałem w dt 80, wymieniłem świece, i poszło. albo zmniejsz przerwę na świecy\. :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 słyszałem ze moze paść jakis impulstaor gdzie to jest? tak wyglada mój zapłon ::: http://w833.wrzuta.pl/obraz/1EM2MahMNcq/dsc00248 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil1005 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 słyszałem ze moze paść jakis impulstaor gdzie to jest? tak wyglada mój zapłon ::: http://w833.wrzuta.pl/obraz/1EM2MahMNcq/dsc00248 to wyglada jak kupa gowna :biggrin: to chyba ty chciales od cezety tlok zalozyc do cr? wykonales ten szatanski plan? moze to wlasnie jest przyczyna :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slalech Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 słyszałem ze moze paść jakis impulstaor gdzie to jest? tak wyglada mój zapłon ::: http://w833.wrzuta.pl/obraz/1EM2MahMNcq/dsc00248 to nie słuchaj co może paść, naprawiaj metodą prób i błędów, jeśli to nie pomoże to udaj się do kogoś kto się na tym zna. Elektryka w motorach jest prosta. Sam naprawiałem w Jawie 350, baw się z przerwą. Jak kupiłeś świece zmieniałeś przerwę na niej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 tłok jest nowy woosner.;] hmm no tak ale wyjełem ten zapłon dzis umyłem w bęzynie wszystko powiem tyle ze poprawiła sie iskra ale palic niechce dalej tylko strzela z wydechu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 tłok jest nowy woosner.;] hmm no tak ale wyjełem ten zapłon dzis umyłem w bęzynie wszystko powiem tyle ze poprawiła sie iskra ale palic niechce dalej tylko strzela z wydechu A TŁOK DOBRZE WSADZIŁEŚ STRZAŁKĄ W KTÓRĄ STRONĘ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 tak strzałką do wydechu moto juz chodziło na tym tłoku jakies 12 l wyjeździłem... postawiłem moto i na drugi dzień niechiało juz palic.... kopałem kopałem i odpalił ale zanim otworzyłem drzwi to już zgasł ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ponczo Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 sprawdź moduł zapłonowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Szoti Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 to niebieskie to jest moduł? bo mam tylko to i cewke tą szarą http://w172.wrzuta.pl/obraz/53wxiP30JPA/dsc00250 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi