Skocz do zawartości

honda cr 250 po remoncie nie wkręca się i kopci

hondacr250r
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam dzis złozyłem swój motorek (cylinder i tłoczek z motor techu) złożyłem ładnie odpalił, kompresja ok.

Gdy wsiadłem i się przejechałem czułem że nie chce się wkręcać na obroty oczywiście nie dawałem mu ostro tylko delikatnie. Moim zdaniem muszą dotrzeć sie wszystkie elementy jak myslicie prosze o pomoc pozdrawiam i z góry dziękuje.

nie wiem jak jest w motocyklach wyczynowych ale zwykłe dwusuwy (bynajmniej te które ja miałem) czyli ogar 200 tłin szrot mz drugi ogar 200, odrazu po remoncie były jakieś słabe dopiero w miare docierania zaczeły odzyskiwać moc po kompletnym dotarciu dopiero miały kopa :D

ale nie wiem czy w wyczynowym sprzęcie też tak jest, moja cz cross odrazu po remoncie też taka jakaś słaba była, ale zanim ją dotarłem sprzedałem więc nie wiem czy to normalne czy nie....

"... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntian

michoa-100% stylistów bez szyku

http://miszczua.cba.pl

witam mam podobny problemy tylko niemoge odpalic moto strzela w tłumik lub w gaznik co robic?

sprawdź świecę mi też tak się działo w tdr 50 kopie a on strzela w wydech przyczyną była świeca

prosze niech ktoś pomorz nam w rozwiązaniu problemu! Jak mu daje gazu to jakby mial za malo paliwa mam do wymianny swiece już ją zamówiłem i zobacze czy bedzie git. Mysle ze to zawór wydechowy

sprawdź czy dostaje motor odpowiednią iskrę też może być świeca :D

słyszałem ze moze paść jakis impulstaor gdzie to jest? tak wyglada mój zapłon ::: http://w833.wrzuta.pl/obraz/1EM2MahMNcq/dsc00248

to wyglada jak kupa gowna :biggrin:

to chyba ty chciales od cezety tlok zalozyc do cr? wykonales ten szatanski plan? moze to wlasnie jest przyczyna :icon_mrgreen:

słyszałem ze moze paść jakis impulstaor gdzie to jest? tak wyglada mój zapłon ::: http://w833.wrzuta.pl/obraz/1EM2MahMNcq/dsc00248

to nie słuchaj co może paść, naprawiaj metodą prób i błędów, jeśli to nie pomoże to udaj się do kogoś kto się na tym zna. Elektryka w motorach jest prosta. Sam naprawiałem w Jawie 350, baw się z przerwą. Jak kupiłeś świece zmieniałeś przerwę na niej?

tłok jest nowy woosner.;]

hmm no tak ale wyjełem ten zapłon dzis umyłem w bęzynie wszystko powiem tyle ze poprawiła sie iskra ale palic niechce dalej tylko strzela z wydechu

A TŁOK DOBRZE WSADZIŁEŚ STRZAŁKĄ W KTÓRĄ STRONĘ

tak strzałką do wydechu moto juz chodziło na tym tłoku jakies 12 l wyjeździłem... postawiłem moto i na drugi dzień niechiało juz palic.... kopałem kopałem i odpalił ale zanim otworzyłem drzwi to już zgasł ;/