dante_x Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Witam, posiadam honde vt 1100 z 2000r wersja amerykanska, mam problem z jej odpaleniem. na zime wyjalem z niej akumulator, a niedawno chcialem ja przepalic. podlaczylem wiec akumulator, ale po przekreceniu stacyjki nie zapalaja sie kontrolki, tak jakby nie bylo prądu. akumulator jest naladowany, nie mam pojecia co moglo sie stac? Moze przepalil sie ktorys z bezpiecznikow? nad akumulatorem znajduje sie mala puszka z bezpiecznikami po 10A, ale one wszystkie sa dobre. Wiecie gdzie indziej znajduje sie reszta? Moze ktos mial podobny problem, prosze o pomoc pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Skąd masz pewność, że akumulator jest naładowany i sprawny? Po co przepalać motocykl zimą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante_x Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 akumulator jest na 100% naladowany; moj mechanik powiedzial mi, ze nalezy go przepalac w zimie, poniewaz w tlumiku zbiera sie woda i rdzewieje on od srodka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Zmień mechanika bo sobie szybciej zniszczysz silnik. Szukaj głównego bezpiecznika przy przekaźniku rozrusznika o ile podpiąłeś wszystkie kable do akumulatora. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Jeśli bezpiecznik jest przepalony, to bez przyczyny się nie przepalił. Poszukaj jakichś zwarć w instalacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante_x Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 a czemu zniszcze silnik? przed odpaleniem, ustawilem grzejnik pod miska olejowa, aby go rozgrzac. A gdzie mam szukac tego przekaznika rozrusznika? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 Temat wałkowany z odpalaniem, poszukaj, podpowiem, że znajdziesz odpowiedź w tym dziale i to pewnie w temacie o zimowaniu motocykla Motyw z grzejnikiem jak w starych ciężarówkach lub czołgach, tylko tam ogniska rozpalali - zupełnie bez sensu moim zdaniem :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 1 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 a czemu zniszcze silnik? przed odpaleniem, ustawilem grzejnik pod miska olejowa, aby go rozgrzac. A gdzie mam szukac tego przekaznika rozrusznika? Wcześniej sam sobie odpowiedziałeś:"poniewaz w tlumiku zbiera sie woda i rdzewieje on od srodka" a para wodna kondensuje się tym szybciej im większe są różnice temperatur z zewnątrz i wewnątrz silnika. Pytasz gdzie znajdziesz przekaźnik ? na pewno jest pomiędzy akumulatorem a rozrusznikiem i wystarczy powędrować za tym grubym kablem od rozrusznika w kierunku baterii. Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante_x Opublikowano 1 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2010 poczytalem sobie juz o zimowaniu motocykla, takze zrezygnuje z odpalania go podczas zimy. wielkie dzieki za wszystkie odpowiedzi, jutro poszukam tego przekaznika i dam znac jak mi poszly te poszukiwania pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dante_x Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2010 Witam po długiej przerwie. Dobrałem się w końcu do motocykla i rzeczywiście bezpiecznik (30A) był spalony. Bardzo dziękuje za naprowadzenie na rozwiązanie problemu, muzyczka z silnika jak balsam na uczy:) pozdrowienia, życzę szerokich, prostych i niedziurawych dróg w nowym sezonie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi