marekbuli Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 Mianowicie po 14 latach złozyłem moją starą cezetkę. Wszystko grało pojeździłem trochę no i odstawiłem do garażu. Ostatnio pszedłem ją odpalić no i nie ma ładowania. Jak włącze światła to silnik gaśnie. Kierunkowskazy tez nie chodza znaczy kontrolka się pali a migacze nie, przerywacz nie chodzi. Zmieniłem regulator ale to tez nie pomogło. Aku jest nowe i naładowane Prosze o jakieś rzetelne porady aa jeszcze jedno aku mam 11 ah wymagane jest 14 ah dziś naładowałem aku na maksa i ładowanie jest moze tu tkwi problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frato Opublikowano 20 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2009 (edytowane) Pojemnośc akumulatora nie ma znaczenia. Stawiam na awarie uzwojenia prądnicy lub jakieś zwarcie w instalacji. Edytowane 20 Grudnia 2009 przez frato Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 21 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2009 Sprawdz też szczotki. Ps jakie powinno być aku do CZ 175? 5,5Ah czy więkrzy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekbuli Opublikowano 22 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2009 14ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WilQ_21 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam jak masz CZ 175 to wydaje mi się że ty tam masz prądnice, chyba ze robiłeś jakieś zmiany i założyłeś alternator ?? instalacja na prądnicy ma 6 V i aku 14 Ah wydaje mi się dosyć duży, może tu tkwi problem pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Moim zdaniem komutator wirnika trzeba wyczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi