profaner Opublikowano 30 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2004 co moze byc przyczyna bardzo szybkiego niszczenia swiec... zaplon dobrze ustawiony... zaplon elektroniczny... chodzi o jawet ts 350 nie moja tyllko kogos kto mnie o to pytal! wiem ze na mechanice mz ktos chyba tylko wspominal o takiej awarii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pipcyk Opublikowano 31 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2004 Świece mogą zostać zniszczone w zasadzie na trzy sposoby.Poprzez uszkodzenie mechaniczne, poprzez zanieczyszczenie osadem węglowym , oraz poprzez przegrzanie ( ale takie totalne przegrzanie- np. założenie dużo za dużo ciepłej świecy + jeszcze sportowa jazda, ale przy takim czymś silnik w skutek spalania detonacyjnego dzwonił by jak dzwony niedzielne w kościele na sumę :) ) Przy zanieczyszczeniu nagarem mamy sytuacje odwrotną, mamy za zimną świecę, i świeca nie osiąga temperatury samooczyszczania. Innych możliwości nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Miałem takie coś i winny okazał sie gażnik, a dokładnie za bogata mieszanka co powoduje zalewanie świecy. Objawy takie jak przy zimnej świecy jak napisał Pipcyk. Po regulacjach jezdze już 3 sezon na świecach i jak na razie wszystko gra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zbyhu Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2004 Czolem! Kumplowi w AWO Simsonie tez swiece padaly i sie okazalo, ze nie ta cieplota swiecy co ma byc.A moze inaczej - moze tez byl to gaznik, ale jak zastosowal ta inna cieplote swiecy na tak wyregulowany gaznik to swieca wiecej nie przeszla :).Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi