BaroszKDX Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 witam kupilem YamahaYZ450F z 2003r motocykl ma zawory hot cams i na zimnym odpala ale jak sie zagrzeje to mam problem z odpaleniem. Na odprezniku kope kilka razy potem puszczam i dalej nie chce zapalic. Jaka moze byc przyczyna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 (edytowane) witam kupilem YamahaYZ450F z 2003r motocykl ma zawory hot cams i na zimnym odpala ale jak sie zagrzeje to mam problem z odpaleniem. Na odprezniku kope kilka razy potem puszczam i dalej nie chce zapalic. Jaka moze byc przyczyna?? Luzy zaworowe do sprawdzenia. I czy ssanie odpuszcza. Edytowane 4 Marca 2011 przez jimi11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 4 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2011 witam kupilem YamahaYZ450F z 2003r motocykl ma zawory hot cams i na zimnym odpala ale jak sie zagrzeje to mam problem z odpaleniem. Na odprezniku kope kilka razy potem puszczam i dalej nie chce zapalic. Jaka moze byc przyczyna?? Po pierwsze nie masz zaworów hot cams bo firma hot cams nie produkuje zaworów tylko wałki, wiec pewnie u siebie masz wałkiPo drugie sprawdź luzy zaworowe, luz z tymi wałkami masz seryjny i znajdziesz go w serwisówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaroszKDX Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 wielkie dzieki za pomoc, sprawdze luzy i ssanie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reynevan Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 jeśli masz wałki hot cams to możliwe że luzy zaworowe muszą być inne niż podaje serwisówka,w moim przypadku to +0.02,niestety nie podpowiem gdzie to sprawdzić,kiedyś sprawdzałem na stronie hotcamsinc ale teraz szukałem i nie ma żadnych dodatkowych informacji pozdro Cytuj Par montaignes et par valeesEt par forez longues et leesPar leus estranges et sauvagesEt passa mainz felonz passagesEt maint peril et maint destroit... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 5 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2011 Dla yamah luzy dla wałków hotcamsa są takie same jak seria. Luzy radze wyregulować do górnej granicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BaroszKDX Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Witam ponownie przepraszam ze zawracam glowe ale po wyczyszczeniu gaznika i wymianie swiecy motorek mi odpalil bez problemu od kopa pojechalem go sprawdzic wchodzil bez problemu na obroty tylko jak wciskalem sprzeglo zeby wrzucic bieg to potrafil odrazu zgasnac potem troche podkrecilem wolne i pracowal jak wczesniej przed wymiana. Lecz na cieplo mi nie odpalal i wziolem wyciagnolem linke cieplego ssania odprezylem i odpalil tez od kopa. Jak go zgasilem i za jakis czas chcialem go odpalic na zimno juz nie chcial trzeba bylo popchnac teraz mi nie pali od kopa. Sprawdzilem luzy zaworowe a znaczniki byly dobrze ustawione w GMP i wydechowe maja 0,25mm a ssace sa 3 srodkowy ma 0,10mm a 2 boczne 0,05mm. I mam pytanie czy jest to wina zaworow czy gaznika moglo sie cos przestawic? Z gory dziekuje za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Patryk_mx Opublikowano 21 Marca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2011 Tak, zawory na to wpływają, wszystkie 3 zawory ssące do regulacji, musisz ustawić na nich luz 0,15mm, wydechowe masz w porządku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi