WojtekW Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Musiał byś mieć naprawdę niezłą pare w łapach aby ukręcic taki gróby wałek. Spokojnie kręc, tylko uwzaż abyś nie obobił sruby!! No i na łapki uważaj żeby Ci się klucz nie cmyknoł. Mi tutaj nie tyle chodzi o walek co np. gwint na wałku. A zdarzalo mi sie pomoc w ukreceniu pólosi od Patrola. ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
włochatyDR Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 (edytowane) Mi tutaj nie tyle chodzi o walek co np. gwint na wałku. A zdarzalo mi sie pomoc w ukreceniu pólosi od Patrola. ;) Niedotykaj tego :biggrin: :biggrin: Gwintu nie popsujesz jak klucz Ci się nie cmyknie, ani nie będziesz kręcił w złą strone. Najleprzym sposobem jest podgrzagć, nawet trochę, uwierz, ze pomoże. Edytowane 17 Listopada 2009 przez włochatyDR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 17 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 dobry pneumat i odkręcasz , bez udaru potrzeba więcej siły iż to warte nakrętka w czasie pracy się dokręca czyli jak masz łańcuch po lewej tak jak większość sprzętów jest prawy gwint luz ustaw tak aby na podniesionym motocyklu łańcuch dało się środku (koniec dolnego ślizgu) dociągnąć do wahacza (od dołu) na ok 1 cm Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Jak nie możesz odkręcić to podjedź do jakiegoś zakładu mechanicznego, zębatke weź w kieszeń, kilka minut roboty i masz zrobione bez większego wysiłku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtekW Opublikowano 18 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 Bardzo dobry pomysl. Dzieki! A jakim momentem ja dokrecic pozniej? O ile dobrze widze to serwisowka mowi,ze 100 Nm, ale to troche duzo imho. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 19 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 (edytowane) 100 to wcale nie dużo, to mniej więcej tyle co się koła w aucie dokręca po prostu dokręć ile dasz radę na wbitej 4ce z hamulcem i daj kropelkę kleju do gwintów Edytowane 19 Listopada 2009 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi