Szymon_R6 Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 XTZ 660 Tenere/ miało być Super Tenere? http://www.youtube.com/user/motorcyclenews.../33/HDZIjuw_j6k MCN zrobił podobny test;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 (edytowane) Freewind nie jest wyprawowy??? Objechałam nim cały wschód! Idealny na asfalt jak i w szuterek, błoto. Mało pali (w zależności od katowania 4,2 - 6,5l/100km). Mało awaryjny - jeszcze nic przy nim nie robiłam oprócz oczywiście naturalnej eksploatacji - płyny, opony, napęd itp. A i lata powyżej prędkości katalogowej - magiczną prędkość 160 da się przekroczyć - jak się rozbujał to prawie 200km/h - istny wariat! :icon_mrgreen: Dzięki dodatkowemu bagażnikowi zyskuje się bardzo dużo miejsca na bagaż. Bardzo zwinny, skrętny, wręcz idealny. Może wygląd nie jest jego zaletą, ale nie to się liczy. A jeśli chodzi o wysokość to zawsze da się zjechać na amortyzatorach czy wpuścić lagi kilka cm. I na torze też daje radę :icon_mrgreen: Podnóżki da się pościerać :icon_twisted: Edytowane 12 Listopada 2009 przez adu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lit Opublikowano 13 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Adu, a jak z kuframi bocznymi do tego modelu, bo topCase to trochę za mało? Przyznam, że ceny tego modelu wywołują uśmiech zadowolenia na twarzy. Jak możesz napisz coś więcej o eksploatacji tego moto i o swoich wyprawach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marzka Opublikowano 13 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2009 Adu, a jak z kuframi bocznymi do tego modelu, bo topCase to trochę za mało? Przyznam, że ceny tego modelu wywołują uśmiech zadowolenia na twarzy. Jak możesz napisz coś więcej o eksploatacji tego moto i o swoich wyprawach. Jeśli chodzi o kufry - możesz zamontować stelaże pod boczne kufry i kufer centralny np. Givi (takie właśnie ma kumpel). Komplet takich można kupić np. na alledrogo. Na temat eksploatacji niech Adu się wypowie. Mogę tylko nadmienić, że kumpel ma moto od 3 sezonów i póki co nie musiał wykonywał przy nim żadnych poważnych napraw. A tu krótki materiał w jakich warunkach radzi sobie ów motocykl i jak ma zamontowane stelaże http://www.youtube.com/user/3bobik#p/a/u/0/i44nCnGjwMI Cytuj <seryjna kolekcjonerka> Moja małpa wie jak naprawdę ze mną jestPatrzy w oczy tak, jakby znała mnie od latKiedy jest mi źle, opowiada różne dziwne historie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Jeśli chodzi o kufry, to Marzka napisała wszystko, co trzeba - siacun :notworthy: Nic dodać nic ująć. A jeśli chodzi o eksploatację, to w sumie wcześniej napisałam praktycznie wszystkie najważniejsze rzeczy. Ale fakt faktem - latam nim od ponad 4 sezonów, zrobiłam nim około 65 000 km i oprócz zwykłej wymiany płynów, wymiany klocków hamulcowych, wymiany opon czy układu napędowego kompletnie nic przy nim nie robiłam - żadnych poważnych usterek, problemów. Ja przynajmniej jestem zachwycona, a wręcz zaskoczona faktem bezawaryjności tego motocykla! Jest cudowny! Świetny w prowadzeniu, wygodny - pozycja jest wręcz idealna. Ani kręgosłup nie obrywa, ani kark czy ręce. Można nim jechać, jechać i kompletnie nie czuje się zmęczenia. Obleciałam nim trochę Ukrainy, Białorusi - tu chyba każdy wie, że tamtejsze drogi są baaaaardzo wymagające, więc komfort jazdy na Fredku był wręcz idealny. Przebył wyprawę szlakami Czech, Słowacji, Austrii, Słowenii i Chorwacji. Jak dla mnie cudowny sprzęt! Jak byś chciał wiedzieć coś więcej, zobaczyć go na żywo, karnąć się rundkę, to wal śmiało! :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lit Opublikowano 14 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Adu skrzynka Ci się zapchała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adu Opublikowano 14 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2009 Jeszcze Twoją wiadomość udało mi się odczytać ;) Za chwilę odpiszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi