Śledziu Opublikowano 1 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2009 Witam Tak jak w temacie mowa o husvranie sm 125s. Kupiłem ją niedawno i chciał bym w niej przerobić wiele rzeczy mam nadzieję że pomożecie ;] oto lista rzeczy jakie chciał bym zrobić; -zawieszenie tył (podnieść i utwardzić) -koła (pomalować felgi piasty, obkleić taśmami itp) -crasch pady (przy ośkach kół głównie) -obkleić go naklejkami -zmienić wydech -całkowicie odblokować -wymienić błotniki (przód i tył), kierunki, lampę tył -siedzenie do tapicera -hand bary -i jeszcze sporo rzeczy o których zapomniałem :biggrin: rzeczy najważniejsze: - poszukuje lakiernika proszkowego do felg, i tapicera w okolicach wa-wy, oczywiście znalazłem w necie parę osób które się tym zajmują, ale wolał bym kogoś sprawdzonego :wink: -i czy ktoś coś wie na temat odblokowania husqi? wszystkie pytania i pomysły będę na bieżąco wrzucał :cool: P.S długo zastanawiałem się w jakim dziale umieścić taki temat i nie wiem czy dobrze wybrałem :icon_rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 Jako mechanika obchodzi mnie tylko zawieszenie. Kupno innej sprezyny nie jest trudne. Podnosić nie polecam, możesz zniszczyć geometrie i nici z wysokich skoków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynszyll Opublikowano 2 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2009 z tego co sie orientuje to to jest SM na 17 calach wiec skakac jakos szczegolnie pewno nie bedzie - mam tylko pytanie - po co wymienione ingerencje, poza tzw. tjuningiem optycznym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Śledziu Opublikowano 7 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 (edytowane) z tego co sie orientuje to to jest SM na 17 calach wiec skakac jakos szczegolnie pewno nie bedzie - mam tylko pytanie - po co wymienione ingerencje, poza tzw. tjuningiem optycznym? zależny co masz na myśli, jeśli mówisz o podniesieniu zawieszenia to z bardzo prostego powodu. Mam ponad 190cm wzrostu i jak by trochę podnieść tył to na pewno było by mi wygodniej (i nie wyglądał bym na niej jak przerośnięty dzieciak :icon_razz: ) a mała zmiana geometrii dużo nie zmieni, bo to jest sm więc długich lotów nie przewiduje (w sumie żadnych nie przewiduje ;]) a co do podwyższenia/ utwardzenia zawieszenia to co byście powiedzieli na włożenie amora od jakiegoś większego moto? np husvarny SMR 570 Edytowane 7 Listopada 2009 przez Śledziu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 7 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2009 podwyższając motocykla nic nie polepszysz, dalej będziesz w tej samej pozycji siedział to jest SM chcesz wysoki motocykl to kup enduro Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi