Skocz do zawartości

Oryginalne jest piękne, fotka mojego Komarka

Michał
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Do napisania tego posta skłoniły mnie refleksje, które nasunęły mi się po przeczytaniu kilku tematów o tuningowaniu i przerabianiu sprzętów.

Zanim zabierzecie się do cięcia, przerabiania zastanówcie się, czy warto. Czy wasz trud i koszta się opłacą. Niestety 9 na 10 przeróbek jest po prostu zniszczeniem sprzęta, zrobieniem z motocykla / motoroweru ch*j wie czego.

Zapodaje tu zdjęcie swojego Komarka. Jest w stanie oryginalnym, moim zdaniem to śliczny motorowerek i uwielbiam go. Ale czy byłby taki ładny, gdyby jakiś tuner wsadził do niego swoje łapska i przerobił go na choppera, ścigacza czy enduro :?:

Ps. Ileż zjebanych sprzętów typu M-72, Junaków, Awo widziałem, których to los dopełnił się w hucie, kiedy ze złomu poszły na przetop :)

Pozdrawiam i życze rozwagi

zawsze byłem przeciwko perzeróbkami. Wolę robić "na oryginał" może troszkę stylizować...

Można ładnie przerobić, ale jak powiedziałeś 1 na 10 przerabianych ładnie wygląda, więc jeśli konuś taki pomysł zawita w główce lepiej się jeszcze raz zastanowić

P.S. I tak najlepszy komar, to ten na pedały :) ,a kiedyś widziałem takiego, co miał walnięty napis MZ sprajem na baku - wymiatał na wsi... :lol:

Pozdrawiam

fajnie wygląda ale jak dla mnie to za orginalnie :ehz:

Ale jeśli robiłeś go na orginał to wyszło świetnie :) :)

On JEST orginalny, ma nawet orginalny lakier. Czego nie mozna powiedziec o tym twoim padakowozie

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Komarek jest oryginalny włącznie z lakierem. Niestety ktoś malował przy nim coś niebieską farbą i porobił na nim kropki :) Łapy bym mu za to pourywał

Co się dało pozdrapywałem własnymi pazurami.

Jak widzicie mam na nim koszyczek i pomykam nim codziennie rano na zakupy do sklepu. Ostanio nawet jakieś drechy mnie wyśmiały jak nim jechałem, ale ch*j na nich kładę bo uwielbiam swojego Komarka.

Takie komarki mają niezłe osiągi. Kiedyś ścigałem się z kumplem, który przemieszcza się takowym bzykiem i gdyby nie to iż jego oponki skończyły się gdy chodziłem do przedszkola :) to przegrałbym z kretesem.

P.S. Michał, czy robiłeś jakieś remonty silnika, czy wszystko jest jeszcze oryginał - fabryka :?:

padakowozie

Greedo rozwaliłeś mnie :lol: :lol: :mrgreen: Masz u mnie duże piwo :mrgreen: :)

Bo ja prowadze anti tuning-lame crusade :mrgreen: :)

Jestem za !!! Tylko trzeba umieścić odpowiedni napis w podpisie!!! :)

A "padakowóz" to fajne określenie.... :)

Pozdrawiam