Ksylo Opublikowano 29 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Ja mam HG Tricky II z Gore-texem, buty z gore i rekawice z gore. Nie przemakam na deszczu ale w ulewy czasem gdzies cos wcieknie. W upały czlowiek poci sie i na golasa wiec nie oczekujmy od membrany, ze bedzie chłodziła. Powietrze sie dostaje do srodka ale jak jest gorace to nic nie pomoze tylko klimatyzacja. Najgorzej jak sie stoi ale jak juz jade to potrafi wydmuchac goraco nawet w upały. Polecam Gore-Tex, chyba nic lepszego nie wymyslono na razie. Miałem kiedys HG z Sheltexem i bylo znacznie gorzej niz w gore-tex. Oczywiscie Hein Gericke z Gore jest dwa razy drozsze od tych z Sheltexem ale warto dopłacic. Mysle jeszcze o spodniach z odpinanymi nogawkami. Latem jak sie zejdzie z motoru i zaczyna łazic to by bylo idealne. STR ma takie gacie i z Triumpha znalazłem ale niestety nie sa z Gore-texem. Moze ktos zna takie spodnie z gore? Z gory dziex za podpowiedz :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 8 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Membrana Raintex w ciuchach Macny (kurtka, spodnie, rekawice). Podczas dlugotrwalej jazdy w deszczu (a kurtka nawet podczas burzy) calkowicie suche.Chociaz odziez po takiej jezdzie wazy przynajmniej dwa razy wiecej :P Co do potliwosci to sie nie wypowiem, poniewaz na cieple dni mam ciuchy bez membran. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tobik Opublikowano 11 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Marca 2012 Odświeżam temat. Co powiecie na temat membrany Hipora? Jakiś lipny wynalazek czy ujdzie w tłoku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinn72 Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 niestety o hipora nie znalazłem pozywywnych opinii jest jeszcze coś takiego jak c_change, kosztuje majatek, ale znajomy, który używa ciuchów z tym wynalazkiem, jest wniebowzięty Cytuj CZ 175 '1961 -> Honda VT600c '1999 -> BMW F650GS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nitomen Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 ja w szmatexach Reusch mam R-TEX , nie spocisz sie nawet w lato mimo ze bywa w nich gorąco ( czarne i ciezkie) , nie przemakalne ( trafilo sie czasem paredziesiat km w ulewie i nic nie przemoklo). Poki co najlepiej dzialaja z tego co mialem w tanszych szmatach z membrana ala worek. Cytuj KomaRR -->Simson S51-->2 x ETZ 250 i 251--->KLR 650 A1--> XR 600R - 94--->Obecnie VFR 800 Fi -98 oraz KTM LC4 620 GS - 98 na FCR 41 http://www.bikepics.com/members/rysiek24/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroboy! Opublikowano 12 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Marca 2012 a co myślicie o membranach Membrana Hitex Z-Liner ? bo widze ze jest w Modekach teraz, bo o Reissach opinie raczej średnie widze .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 Odświeżam temat. Co powiecie na temat membrany Hipora? Jakiś lipny wynalazek czy ujdzie w tłoku?Powiemy że jak coś ma Hiporę, to znaczy że zakup tego będzie jedną z najgorszych inwestycji w Twoim życiu. Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arcer Opublikowano 13 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2012 C-Change niedługo ma się pojawić w produktach firmy Richa i ponoć ma kosztować znacznie mniej niż obecnie w BMW. Sam pomysł z termoadaptowalnością membrany jest na nasz klimat naprawdę fantastyczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
derbixxx Opublikowano 19 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 C-Change niedługo ma się pojawić w produktach firmy Richa i ponoć ma kosztować znacznie mniej niż obecnie w BMW. Sam pomysł z termoadaptowalnością membrany jest na nasz klimat naprawdę fantastyczny.Już jest ;-) pozostaje czekać na porządny test lub czyjeś wrażenia z szyszkowatości tej membrany... Cytuj www.bikepics.com/members/filipski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 7 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2012 Macie jakies doswiadczenie z membrana MicroDry ? Znalazłem coś takiego w texach arlen ness Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi