mateusz1994a4 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 Witam! to pierwszy mój temat ale naprawde nie wiem co robić. przechodzędo konkretow. Mam skuter Derbi Predator 2003r LC. Cylinder sportowy 70 ccm po drugim szlifie. sprężyna centralna +30% sprężnki sprzęgła +30%. Skuter leci jakieś 65 kmh a we dwie osobu to już całkiem nie ma siły. NO totalna załamka Pomocy proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 a dysze zmieniałeś przy zmianie pojemności? jak membrany, jak z odpalaniem? cos jeszcze wymieniałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1994a4 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 dyszy i memrany nie ruszałem. pali bardzo dobrze z pierwszego. świeca brązowa. z tuningu mechanicznego to tylko tyle co e temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 może wydech ma za mały przelot lub zapłon przestawiony(o ile da sie tam zapłon ustawić) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1994a4 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 wydech standardowy. a zaplon elektroniczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 moze go wydech dusić.. opowiedz jeszcze jak z wkrecaniem na obr, trzymaniem obrotów i jak przyspiesza pod obciążeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1994a4 Opublikowano 13 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 ? no troszke taki przymulony po dzwięku, obroty bardzo szybko łapie wysokie i ale jak jechać we dwóch to po równym sie nie chce rozpędzać Prosze pomóżcie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pypek9 Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 tak jak wczesniej pisałem podejrzewam, ze to jest zły tłumik/zapchany jak do 70ccm.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 13 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2009 (edytowane) wydech i gazior do wymiany, także membrana (powinieneś do cylindra dostać) a za niedługi czas dojdzie jeszcze sprzęgło bo się spali atlantisa troszku podrasowałem, max przekraczała 120 ale sprzęgło kapput i już stoi ponad rok, są inne wydatki :icon_rolleyes: Edytowane 13 Października 2009 przez enduromaster Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1994a4 Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 A jaki tłumnik polecacie, gażnik i membrane?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 tłumik yasuni r (oczywiście trzeba blokady usunąć) cylinder malossi, w komplecie była membrana gaźnik 19 dellorto wariator hebo obroty kręci niesamowite, ponad 15 tys, osiągi również jak się wkręci, bo przy ruszaniu muł ale sprzęgło daje radę przez jakieś 5-6min i przestaje moc przenosić :P Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mateusz1994a4 Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 To ja wale na allegro;) dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Hehe enduromaster podrasowałem sobie od tak dla fanu kiedyś silnik od MZ 150, ciesze miche krece bąka a tu nagle chrup i stoje. Rozbieram dekiel sprzegła a tu niespodzianka wszystkie blachy kosza odgiete:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduromaster Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 tu nie ma co chrypnąć, sprzęgło jest bezwładnościowe konkretnie to bęben się upala, cały fioletowy :icon_rolleyes: Cytuj transport bus + 4osstała trasa Łódź-Paryż-ŁódźPW, GG lub 663 231 860 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi