Skocz do zawartości

GSXR 750W 92'- zalewa świece.

Leyek
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Podaj jakie masz gaźniki (firma, oznaczenie)

Ze strony podanej przez gozdzika77 wynika (fajny rym) że masz mikuni BST38SS, więc wykręcasz o 1 i 1/8 obrotu "pilot screw setting"

Edytowane przez jaro_600

Podaj jakie masz gaźniki (firma, oznaczenie)

A co za różnica?Wg.serwisu można ustawić wsępnie.Reszta na tak zw."ucho".Służą temu dwie śrubki;jedna regulująca wysokość przepustnic,druga regulacji powietrza.Przy każdym gazniku.Czasami jest tak że w realu rzeczywistość odbiega od książki nawet o kilkaset %

Do precyzyjnego ustawienia skladu mieszanki służą specjalne urządzenia (wkręca się w miejsce świecy i obserwuje płomień) Nie masz to ustaw jak nakazuje serwisówka.

Generalnie nie ma to znaczenia w twoim przypadku bo śrubka tą reguluje się pracę na wolnych obrotach i przejście z wolnych na wyższe obroty.

Co do ilości wykręconych obrotów śruby składu mieszanki to wszystko masz napisane w serwisówce jak nie masz to sobie ściągnij z netu.

Nie mogę nigdzie znaleśc serwisówki do tego moto. Bylbym wdzięczny jeżeli ktoś podesłałby mi linka.

Niestety nie mogę znaleść oznaczenia gaźnika i śruby regulacyjnej składu mieszanki. Wyjmę jeden gazior i obejrzę dookoła. Mam na naprawe tego moto całą zimę więc napewno znajdę przyczynę. Przedewszystkim bez grzebania wymienię świec, jeżeli problem nie ustapi zacznę brać się za gaźniki. Prawda, że zanieczyszczony nie wpełni drożny filtr powietrza może być przyczyną?

Edytowane przez Leyek

Filtr powietrz to podstawa. Jak jest niedrożny to może wina leżeć po jego stronie. Więcej idzie benzyny niż powietrza. Po wymianie filtra w moim gsxr muszę powiedzieć że to już nie ta sama maszyna - silnik odżył.

Ty będziesz miał takie gaźniki jak w moim, tj. Mikuni BST38SS. Lepszych informacji jak masz na stronie, Którą masz podana w 2 odp. nie znajdziesz. Możesz wstawić linka w google i otworzyć tłumaczenie strony.

Tu masz serwisówkę

Edytowane przez jaro_600