jaro_600 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Podaj jakie masz gaźniki (firma, oznaczenie) Ze strony podanej przez gozdzika77 wynika (fajny rym) że masz mikuni BST38SS, więc wykręcasz o 1 i 1/8 obrotu "pilot screw setting" Edytowane 14 Października 2009 przez jaro_600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Podaj jakie masz gaźniki (firma, oznaczenie) Kazdy motocykl ma inne ustawienia pomimo ze moze miec te same gazniki. Np W GPZ i ER5. W serwisowce powinno byc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzyk7 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Podaj jakie masz gaźniki (firma, oznaczenie) A co za różnica?Wg.serwisu można ustawić wsępnie.Reszta na tak zw."ucho".Służą temu dwie śrubki;jedna regulująca wysokość przepustnic,druga regulacji powietrza.Przy każdym gazniku.Czasami jest tak że w realu rzeczywistość odbiega od książki nawet o kilkaset % Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_600 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Do precyzyjnego ustawienia skladu mieszanki służą specjalne urządzenia (wkręca się w miejsce świecy i obserwuje płomień) Nie masz to ustaw jak nakazuje serwisówka. Generalnie nie ma to znaczenia w twoim przypadku bo śrubka tą reguluje się pracę na wolnych obrotach i przejście z wolnych na wyższe obroty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyek Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Co do ilości wykręconych obrotów śruby składu mieszanki to wszystko masz napisane w serwisówce jak nie masz to sobie ściągnij z netu. Nie mogę nigdzie znaleśc serwisówki do tego moto. Bylbym wdzięczny jeżeli ktoś podesłałby mi linka. Niestety nie mogę znaleść oznaczenia gaźnika i śruby regulacyjnej składu mieszanki. Wyjmę jeden gazior i obejrzę dookoła. Mam na naprawe tego moto całą zimę więc napewno znajdę przyczynę. Przedewszystkim bez grzebania wymienię świec, jeżeli problem nie ustapi zacznę brać się za gaźniki. Prawda, że zanieczyszczony nie wpełni drożny filtr powietrza może być przyczyną? Edytowane 14 Października 2009 przez Leyek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_600 Opublikowano 14 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 (edytowane) Filtr powietrz to podstawa. Jak jest niedrożny to może wina leżeć po jego stronie. Więcej idzie benzyny niż powietrza. Po wymianie filtra w moim gsxr muszę powiedzieć że to już nie ta sama maszyna - silnik odżył. Ty będziesz miał takie gaźniki jak w moim, tj. Mikuni BST38SS. Lepszych informacji jak masz na stronie, Którą masz podana w 2 odp. nie znajdziesz. Możesz wstawić linka w google i otworzyć tłumaczenie strony. Tu masz serwisówkę Edytowane 14 Października 2009 przez jaro_600 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leyek Opublikowano 14 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2009 Sprawdzałem dzisiaj przewody WN i cewki- nie mają żadnego przebicia. Jutro sprawdzę filtr powietrza. Może wiesz , w ktorym miejscu jest śruba regulacji składu mieszanki? Ja dziś nie moglem jej znaleść patrzac na gaźnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jaro_600 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Tu masz tą śrubkę "pilot screw" jest ona w dość trudno dostępnym miejscu, więc precyzyjna regulacja będzie wymagać wyjęcia gaźników. Gaźnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Lub srubokreta katowego. Prywatnie nie posiadam wiec stosuje bardzo krotki srubokret - u mnie zdaje egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi